Boldog 30. születésnapot Budaváry Optika! (Cikkünkben kupon van!)

0
887

„Akkor vagyok boldog, ha mosolyogva távoznak az optikából az emberek”

Harmincéves lett a nemrégiben kívül-belül megújult Budaváry Optika látszerész üzlet a Károly király utca 5. szám alatt. Budaváry Zsuzsanna 1990-ben nyitotta és üzemelteti jelenleg is, nagy szakmai tapasztalattal, személyre szabott kiszolgálást nyújtva.

Az 1990-ben nyílt Budaváry Optika azon kevés vállalkozás egyike, mely harminc éve népszerű Budaörsön. A Budaváry család pedig közel hetven éve van jelen a település üzleti életében, hiszen Zsuzsanna nagyszülei egyik ágon cukrászok voltak, a másik ágon pedig a nagymamája és mindkét szülője  optikus.

A Budaváry Optika fő profilja a szemüvegkészítés és -javítás, de kiegészítőket -tokot, törlőkendőt, speciális tisztítófolyadékot stb. – illetve kontaktlencsét és kontaktlencse ápoló szereket is árulnak.

Ezen kívül látásellenőrzésre is van lehetőség a boltban, amire akkor van szükség, ha a korábbi szemüveg már nem jó és a látásélességet újra be kell mérni, majd annak megfelelően lehet dioptriát cserélni.

„A harmincéves szakmai tapasztalat beérett, bármilyen szemüveg problémát meg tudunk oldani” – folytatta Budaváry Zsuzsanna. Mára minden beszerzési csatornánk megvan, ami egy gyors, pontos, precíz szemüvegkészítéshez elengedhetetlen” – tette hozzá. Az üzlet a Magyarországon jelen lévő optikai lencse gyártókkal és keret beszállítókkal kapcsolatban áll, így ha valakinek valamilyen speciális igénye van, azt is rövid határidőn belülteljesíteni tudják.

„Az olvasószemüvegtől a bifokálison át a multifokális lencsével rendelkezőkig kínálunk szemüveget, illetve fényre sötétedő és vékonyított lencse is kérhető” – mutatta be a kínálatot az üzletvezető. Az utóbbi gyakorlatilag három szemüveg egy lencsében. Annak ajánlja, akinek távoli, olvasó és munkatávolságra is szüksége van szemüvegre. Legfelüli dioptriás korrekcióval távolra, középen a monitor vagy munkatávolságra, míg legalul a legnagyobb dioptriával az olvasáshoz van kialakítva. Van, akinek azonnal kényelmes az ilyen szemüveg, másnak pedig időbe telik megszokni, ezért a lencsegyártó cég egy hónap megszokási garanciát ad, vagyis a vevő kap helyette egy távolit, egy közelit és egy monitornéző vagy egy bifokális lencsét, ha nem sikerül hozzászokni . Ezzel könnyítik meg a vevőnek a döntést, aki bizonytalan abban, hogy vajon beválik-e neki a multifokális lencse.

Elérhető az üzletben a fényre sötétedő lencse is, ami különösen azért praktikus, mert nem kell levenni, mint egy napszemüveget, amikor hirtelen változnak a környezet fényviszonyai. A lencse alkalmazkodik a fényerősséghez, illetve az UV sugárzáshoz. Továbbá akinek a hagyományos, vastagságú lencse nem felel meg, annak a számítógépen egy összehasonlító táblázatban meg tudják mutatni, hogy a saját dioptriája miként nézne ki a kiválasztott keretben hagyományos és vékonyított formában.

A keretekből is széles a kínálat, a legkisebbeknek való gumipántostól a legújabb divat szerinti gyermek- és felnőtt keretekből lehet választani. A budaörsi üzlet ugyanis a Magyarországon jelen lévő valamennyi optikai lencse gyártóval és keret beszállítóval kapcsolatban áll. S mivel helyben van a műhely, expressz szemüvegkészítést is tudnak vállalni, természetesen a raktári készlet függvényében, viszont egyes szemüvegeket plusz-mínusz4 dioptriáig gyári lencsékből akár azonnal el tudnak készíteni.

Az árak? BudaváryZsuzsanna szerint az elfogadható ár és a magas minőség azért nem zárja ki egymást, mert az üzlethelyiség a saját tulajdonuk, így nem növeli az árakat a bérleti díj, ezért tudnak versenyképesek maradni. „Még a drágább, vékonyított lencsésnél is törekszünk arra, hogy megfizethető legyen” –emelte ki. Fizetni készpénzzel vagy bankkártyával is lehet, illetve Szép kártyát is elfogadnak.

A garancia? Fontos hangsúlyt kap náluk. Ha gond merül fel a szemüveggel, az üzletben utólag is segítenek. Garanciális problémák esetén a vevő érdekeit képviselik a gyártóval szemben, közvetítőként leveszik ezt a terhet a vevő válláról.

A szemüvegoptika az utóbbi húsz évben sokat fejlődött, de ez a folyamat lelassult. Az egyik jelentős, korábbi innováció a speciális blue-controll, azaz kékfényszűrő réteg. Ez azért jelentős, mert a számítógépes monitorokból, mobiltelefonokról ,tabletekből stb. káros kék fény sugárzik,és ez ellen ad nagyfokú védelmet, hogy ez a sugárzás ne terhelje annyira a szemet. Aki sok időt tölt képernyő előtt, annak mindenképpen ajánlott. A szemüvegkeret anyagokban isvannak újítások, például készítik már speciális, könnyített műanyagból, ami szinte olyan vékony, mint egy fémkeret. Aki tehát ragaszkodik a műanyagkerethez, de jobban szereti, ha az nem olyan vastag és nehéz, annak ez az ideális.

„Mindig törekedtem arra, hogy olyan pluszt adjak, amit a vevőim máshol nem kapnak meg. Mi kisebb javítási munkákat is elvállalunk, rövid határidőre, például ha csak a szemüveg kerete törik el, az ép lencséket átrakjuk egy másik keretbe. Ezt sok helyen nem vállalják, csak úgy, ha mindenből újat csináltat a vevő.S fontosnak tartom az udvarias és közvetlen személyes kontaktust a vásárlókkal” – vallja az üzlet tulajdonosa. „Családias, barátságos hangulatban, de etikusan viszonyulunk a vevőkhöz.” Ebbe beletartozik a szakszerű tájékoztatás, ami Budaváry Zsuzsanna esetében biztosított, hiszen 1992-ben látszerész mestervizsgát is tett. „Törzsvevőink, akik az évtizedek alatt többször visszatértek, értékelik, hogy meghallgatom őket, figyelek rájuk. Akkor vagyok boldog, ha mosolyogva távoznak az optikából az emberek” – fűzte hozzá a fentiekhez.

„Jövőbeni terveink? Még legalább tizenöt-húsz évet szeretnénk eltölteni ebben az üzletben.” Ennek érdekében a harmincéves évfordulóra kívül-belül megújult a bolt, az utcafronti részen ez igen látványos, és az árukészlet is követi a legújabb a trendeket.

 

Kupon

„Gyors, pontos szemüvegkészítés”, ha ezt a Budaörsi Napló cikkére hivatkozva bemondja, akkor 5000 Ft értékű kedvezményre jogosult az új szemüveg árából.

Beváltható: Budaörs, Károly király utca 5.

Nyitvatartás: h.-p. 8.30-17.00-ig

Tel.: 06 23-415 582, 0620 935 4991

Érvényes: 2021. január 30-ig

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here