Biztos hely (nem csak!) különleges óvodásoknak

0
478

Beszélj velem!

A Nagytétényben található óvoda továbbra is kiemelten foglalkozik a fejlesztésre szoruló, gyerekekkel, ahol több gyerek van, az egész család számára kínálnak lehetőségeket. A (szakkifejezéssel) tipikus fejlődésű gyermekek ugyanis a szabadidő mozgásos eltöltéséhez választhatnak a lovaglás, a vízitorna és a foci között. Továbbá van sakk, zeneovi és német nyelvű előkészítő a számukra. Illetve a szülőkkel közösen megkeresik, hogy miben kiemelkedően jók és erre épül a tehetséggondozás.

A Beszélj Velem Óvoda és a Kipp Kopp Óvoda működésének alapja egy huszonöt éves múltú nevelési módszer sajátos nevelésű igényű (SNI) gyerekeknek. Bár a két óvodát magába foglaló intézmény a Beszélj Velem Óvoda és Fejlesztőközpont Budapesten, pontosabban Nagytétényben található, folyamatosan fogadják a budaörsi gyerekeket is. A fenntartó a Beszélj Velem Alapítvány, amit 1996-ban egy olyan édesanya hozott létre, akinek a gyermeke súlyos beilleszkedési zavarokkal és magatartásbeli gondokkal küzdött, és aki ezzel köszönte meg az akkor kapott segítséget Kopp Miklósné Ági néninek, aki jelenleg is az alapítvány elnöke és a központ szakmai vezetője.

Mit emelne ki most azok számára, akiknek április elejéig el kell dönteniük, hogy melyik óvodába írassák be a gyereket? – kérdeztük tőle.  „Talán azt, hogy bár továbbra is kiemelten foglalkozunk a fejlesztésre szoruló, a pedagógusok számára kihívást jelentő gyerekekkel (nekik biztosítjuk a komplex logopédiai, gyógypedagógiai megsegítést, az egyéni fejlesztést, a szenzoros tornát), ahol több gyerek van, az egész család számára kínálunk lehetőségeket.

A (szakkifejezéssel) tipikus fejlődésű gyermekek ugyanis a szabadidő mozgásos eltöltéséhez választhatnak a lovaglás, a vízitorna és a foci között. Továbbá van sakk, zeneovi és német nyelvű előkészítő a számukra. Illetve a szülőkkel közösen megkeressük, hogy miben kiemelkedően jók és erre épül a tehetséggondozás.”

Mindezért persze a szülőknek is anyagi áldozatot kell hozniuk, hiszen mint a cikk elején írtuk, alapítványi óvodáról van szó. A költségeik egy részét azonban támogatásokból fedezik, így fontos segítség minden évben az 1 százalékos adófelajánlás is, amit mint kiemelten közhasznú civil szervezet kaphatnak meg. A 2021. évi adóbevallások alapján például 424 531 forintot fordíthattak ebből az óvoda és fejlesztőközpontja korszerűsítésére.  Természetesen most is várják a 2022. évi adó utáni 1%-os felajánlásokat, amihez az alapítvány adószáma  18227688-1-43.

1225 Budapest, Nagytétényi út 67.
Tel.: +3630 970-5085
Email: beszov@t-online.hu
https://beszeljvelem.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here