Bika hava: termékenység és fejlődés – most ezt érheted el!

0
321

Mindegyik hónapnak megvan a maga tematikája. Ha ezeket szorgalmasan követjük, és kitartással dolgozunk megvalósításukon, akkor szinte észrevétlenül mehetünk át jelentős változásokon rövid időn belül. Tudatosan megtervezve évünket, vállalhatóan felépítve mindennapjainkat a lehetetlen is elérhető közelségbe kerül! Nézzük is, mi lesz a feladatunk erre a hónapra, a bika hónapjára!

Május, a bika hónapja

Az ókori kultúrák kezdetén erre az időszakra esett a tavasz kezdete, vagyis a magvetés, a termelés, a kinti munkálatok elindítása. Akkoriban az élelem előállítása határozta meg az évek menetét. A nagyobb alkalmak, ünnepek is egy-egy termelési fordulóponthoz (vetés, aratás, szüret,..) voltak köthetők. Mivel Európában a szarvasmarha meghatározó szerepet töltött be a mezőgazdaságban, sokáig totemállatként tisztelték. Ennek jeléül nevezték el a tavaszkezdő hónapot a BIKA havának. Az évezredeken át tartó bikakultusz azonban hanyatlani kezdett, mikor a tavasz kezdete korábbra, a KOS havának időszakára tolódott. Ez az akkori kultúrák (Egyiptom, Kréta) hitvilágában, de a Bibliában is új értékrend megjelenéseként és követéseként mutatkozott meg. A BIKA szimbólum pedig átértelmeződött, s immár a letűnt fénykor, az alvilág képviselője lett.

Bika szimbólum ma

Szerencsére napjainkra rehabilitálták szegény bikákat, s a többi csillagjeggyel azonosan ragyoghat az égbolton. Az eredeti szimbolikájuk ma is érvényes: erő; realitás; gyarapodás; kitartó munka; lassabb, de biztosabb haladás. A bika horoszkóp havában ezek mentén kell megterveznünk előrehaladásunkat.

Előtte vizsgáljuk meg a MÁJUSt is, mint 31 napos, tavaszutó, nyárelő havunkat!

Nevét Majáról, a föld és növekedés istennőjéről, valamint Jupiter Maius, az istenek atyjáról kapta, akitől a villámlás, mennydörgés, napfény ered.

Május a virágzás, párválasztás, szerelem, vállalkozások kezdetének időszaka. Ezt mind a BIKA, mind a MÁJUS szimbolika alátámasztja. Ezek mentén vizsgáljuk meg, mit tehetünk karrier, párkapcsolat és egészség terén!

Májusi bakancslista

A család örök érték, mely nélkül az egyén sem teljes. Viszont az egyén másik felének, önnön lényének a fejlesztése, kiteljesedése is esszenciális ahhoz, hogy sikeresen helyt állhasson a közösségben, illetve a közösségért. Bár sokak számára az önmegvalósítás egyenlő az önzőséggel, mielőtt mi is megtennénk a voksot, talán érdemes átértelmezni a kifejezéseket!

Az önmegvalósítás hosszú távon nem csak az egyént, de a társadalmat is előbbre viszi. Önző ember pedig az is lehet, aki túlzó szeretetével láncolja magához szeretteit.

Közelítsük meg BIKA havának szellemével karrierünk állapotát!

  1. Mi a legközelebbi célunk? Ez hol helyezkedik el a fő célunkhoz vezető úton?
  2. Mi a fő célunk?

Ha ezeket őszintén tisztáztuk magunkban, akkor tűzzünk ki megvalósítható határidőket magunk elé! A bika realitása és a lassabb, de biztosabb haladás, bár nem ígér azonnali sikert, de annál stabilabb, biztosabb célba éréssel biztat. A kisebb lépéseket könnyebb megtenni, s pár hét alatt kilométereket haladhatunk előre, különösebb extra megterhelés nélkül. Tervezzünk és cselekedjünk a mértékletesség, józanság, megvalósíthatóság jegyében, a biztos siker reményében!

Párkapcsolat

A szerelem hónapjánál nincs is alkalmasabb időpont a társválasztásra! Ez nem mindig egyszerű, de, ahogy a dal is mondja: “Love is in the air!” Tegyük félre az eddigi csalódásokat! Induljunk ki abból, mi mit tehetünk azért, hogy jobban észrevegyenek bennünket!

1. Tegyük magunkat elérhetővé! Bátran tekintsük az emberekre! Legyünk nyitottak a szemkontaktusra!

2. Adjunk esélyt azoknak is, akik nem a címlapról érkeztek mellénk! Megismerve az embereket, azok hihetetlen szépülési folyamaton mennek keresztül a szemünk láttára!

3. Indulás előtt tekintsünk a tükörbe! Úgy induljunk el, hogy kinézetünkkel nem csak magunkat, de embertársainkat is megtiszteljük!

Egészség, életmód

Jelszavunk: észszerűség, józanság, realitás!

Józan gondolkodással, a szellem erejét kihasználva tegyünk lépéseket a változtatás felé! Az anyagi akadályoknak intsünk búcsút! A legjelentősebb lépések ára nem mérhető anyagi valutában.

Szeretnénk változtatni életmódunkon?

  1. Írjuk fel, pontosan mi a cél, és mik az ahhoz vezető teendők!
  2. Ütemezzük be őket! Minden második napra jusson 1-1 apró változtatás! 2 héten belül 7 kisebb célt is kipipálhatunk!
  3. Legyünk türelmesek, mértékletesek, kitartóak! Hermione Granger hopponálva 2 másodperc alatt, mi 2 hét alatt, de elérhetünk célunkhoz!

Ahogy a természet tavasz elején születik, májusban kezd érni, úgy kövessük mi is ezt az ütemezést, hogy a következő havi célkitűzésekre készen állhassunk! Ha még mindig tanácsra van szükségünk, az Ezo TV-től megkaphatjuk azt!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here