Bent maradtak a budaörsi teniszesek a Szuper Ligában

0
1294

A Budaörsi Sport Club Tenisz Szakosztályának első csapatai idén is a Szuper Ligában indultak. A reális cél a férfiak és a nők számára is a bennmaradás volt, ami sikerült.

A női csapatunk (tagjai Fárbás Réka, Nagymihály Luca, Budai Enikő, Toronyi Dominika, Habler Henrietta, Pump Luca, Müller Nikoletta) kezdte a versenyzést még júniusban, amit 14-21-ig bonyolítottak le. A reális cél a bennmaradás volt, amit sikerült is a lányoknak teljesíteniük – tudtuk meg Komáromi Gábor vezetőedzőtől.

A lányok a GyAC ( Győr ) csapatával kezdték a megmérettetést, mivel a Fortuna SE csapata elleni mérkőzést el kellett halasztani eső miatt. Az ellenfél igen jónak bizonyult és a papírforma valósult meg, a végeredmény GyAC- BSC 6:1 lett. Ezután az MTK csapatához látogattunk, ahol a budapesti csapat nyert, szintén 6:1- re. A tavalyi bajnok Fehérvár- Kiskút csapata látogatott Budaörsre és győztesként távozott. Ezen meccsek után következtek a számunkra sorsdöntő mérkőzések. Először az elmaradt meccset kellett lejátszani a Fortuna SE ellen. Rosszul indítottuk a találkozót és az ellenfél 2:0- ra elhúzott a párosok után, de jöttek az egyéni mérkőzések, amikor hatalmas csatában a BSC lányai nyertek, mivel négyen is jobbnak bizonyultak, mint az ellenfelek, így a végeredmény Fortuna SE- BSC 3:4. Az utolsó mérkőzésen a PVTC (Pécs) vendégeskedett Budaörsön. Az összecsapás sajnos nagyon gyorsan véget tért, mert a pécsi csapat játékosa még a párosok elején lesérült és nem tudták folytatni a találkozót. A BSC női szuper ligás csapata  így a negyedik helyen végzett a bajnokságon.

A férfiaknál (tagok Szendrői László, Tili Balázs,Varga-Tóth Olivér, Hornung Iván, Török Ákos, Kulhanek Attila, Hanek Gergely, Szeri Dávid) júliusban kezdődtek a játékok és reálisan itt is a bennmaradás volt a tét és a feladat.

A Siófoki Spartacus-Bregyó csapata ellen kezdtünk, akik számunkra erősnek bizonyultak és a végén ők nyerték meg a bajnokságot. Utána a Pasarét csapatát fogadtuk Budaörsön és hajszálon múlt a győzelem, mert 4 meccset is döntő szettben veszítettünk el, így 2:5 lett a végeredmény, Pasarét győzött. A következő héten Kőszegre utaztunk és az 1:1-es páros eredmény után az egyéni meccsek a kőszegieknek sikerültek jobban. A MESE csapata elleni mérkőzés volt az utolsó szalmaszál amibe kapaszkodhattunk, és jól bele is kapaszkodtunk, mert megnyertük 6:1-re. Így a BSC férfi szuper ligás csapata jövőre is a Szuper Ligában indulhat!