Befagyasztotta az exportját a Mapei Kft.

0
1968

Közzétette a harmadik negyedévi jelentését a budaörsi központú Mapei Kft., mely szerint a cég forgalma 27%-kal haladta meg a 2016-os szintet. A megnövekedett belföldi igények zavartalan kiszolgálása érdekében azonban a vállalat a hőszigetelő termékekből leállította az exportját. 

A Mapei Kft. forgalma 9,4 milliárd forint volt az év első kilenc hónapjában. Minden termékvonalon erős kétszámjegyű volt a növekedés, kiugróan nőtt a hőszigetelő termékek iránti kereslet. A beruházási kedv élénkülése miatt megnövekedett igényeket csak úgy tudta kielégíteni a vállalat, hogy jelenleg csak a hazai piacra termelnek, az export három hónapja leállításra került. 

„Egyre élénkülő kereslet jellemzi az építőipart, az ágazat növekedése várhatóan az év végéig kitart, az olyan zavaró hatások ellenére is, mint a munkaerőhiány és az épületekre megkötött szerződésállomány csökkenése. A megnövekedett igények zavartalan kiszolgálása miatt döntöttünk az export befagyasztása mellett” – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

Egy 2,5 milliárd forintos beruházás keretében éppen most folyik a vállalat új gyárának építése, mellyel a raktár- és gyártókapacitása a jelenlegi duplájára bővül. Az új üzemegységekben a termelés 2018. közepén indul el, addig előre láthatóan szünetel az export.

Markovich Béla a vállalat eredményeit az építőipar javuló teljesítménye mellett a Mapei Kft. tudásmegosztásra és ügyfélközpontú marketingre épülő stratégiájának tulajdonítja. 

Forrás: sajtóanyag

Korábbi bővebb interjúnk az ügyvezetővel ITT olvasható!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here