Bakancslistára: Bahamák!

0
712

A Bahamák a karibi térség egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja és összesen 700 kisebb-nagyobb szigetet kínál fel az ide látogatók számára. A tengerpart, a strandkedvelők mennyországa. Azokat, akik a Bahama-szigetekre terveznek nyaralást, két dolog vonzza elsősorban. Az egyik a kellemes időjárás, a másik pedig a lélegzetelállító táj, amellyel még egy hét után sem lehet betelni.

A Bahama-sziget egy valóban csodálatos hely, nemcsak a természeti csodák miatt, hanem más látnivalók is akadnak. Itt is találhatsz nyüzsgő bevásárlóközpontokat, éttermeket és éjszakai klubokat. De igazából a kristálytiszta víz, a homokos tengerpart, a korallzátonyok sokasága, illetve a tenger élővilága az, ami fantasztikus élményben részesít, hiszen oroszlánfókákkal és delfinekkel úszkálhatsz, majd búvárkodhatsz, vízisíelhetsz.

Paradicsom-sziget

Ha a Bahamákon jársz, fedezz fel minél több szigetet! Az egyik legyen a Paradicsom-sziget.  Nagyon sok igényes szállodával és üdülőhellyel rendelkezik, fantasztikus ételeket kóstolhatsz meg, beülhetsz bárokba, áztathatod magad gyógyfürdőkben és a kaszinókba is betérhetsz.

Nassau, Kék Lagúna szigete

Egy magánsziget a Bahamákon a Kék Lagúna, a világ egyik legszebb helye. Kókuszdió és pálmafákkal szegélyezett, nyugalmat, békét és derűt kínál. Az őshonos és érdekes madarak, a buja növényzet és az egyedülálló korallzátonyok mellett itt is találkozhatsz oroszlánfókákkal és delfinekkel.

Bimini sziget: kicsi, de látványos

A Bimini sziget amelyen kicsi, olyannyira látványos. A Bahama-szigetek északi részén terül el. Itt is napozhatsz a parton és az éjszakai élet is csábító, de ha valami másra vágysz, térj be a Bimini Múzeumba, ahol a helyi lakosok remekműveivel találkozhatsz. A Delfin-ház is érdekes, ugyanis az épület korallokból és kagylókból készült.

Long Island

A Long Island a szigetcsoport déli részén található. Ahogy a neve is sugallja, egy hosszú, 80 mérföldes szigetről van szó. A helyi lakosok is járnak ide horgászni, búvárkodni és vitorlázni. A homokos tengerpartja is lenyűgöző, de itt a homok nem hófehér, hanem jellegzetesen rózsaszínes.

Szórakozás

Az Atlantisz Kaszinó a Bahamákon, a Paradicsom-szigeten található. A Dale Chihuly művész gyönyörű üvegszobrai díszítik, amelyek színes, lüktető energiával töltik fel a helyet. A luxust és a bahamai hangulatot ötvözi. A kaszinóban összesen 85 játékasztal található, ahol a következő játékokat lehet játszani: rulett és online rulett, póker, baccarat és blackjack. A kaszinóban különféle rendezvényeket és versenyeket szerveznek egész évben. Az Atlantisz Kaszinó nem csak korszerű játékgépeket, és ezzel együtt innovatív, mindig megújuló lehetőségeket kínál, hanem összességében elmondható, hogy a modern kaszinó minden vendége és játékosa számára nagy fokú kényelmet is biztosít. 

Írta: Galambos Dániel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here