Az önkormányzat pedagógusnapi rendezvénye

0
415

Ma délelőtt a városháza Schmidt Mátyás dísztermében a budaörsi pedagógusokat méltató rendezvényt tartottak. Wittinghoff Tamás polgármester mondott beszédet, majd ajándékok kiosztására került sor.

A tanév végi pedagógusnapi rendezvény elsődleges célja, hogy a város nevében a polgármester megköszönje az oktatási, nevelő és e kettőben közreműködő intézmények vezetőinek munkáját szóban és jutalmazással. Ilyen ünnepségre sem került sor az elmúlt két évben.

Beszédében Wittinghoff Tamás kiemelte, hogy a koronavírus-járvány alatti időszakban a pedagógusokra nagy teher hárult, hiszen nem csak a munkájuk végzését nehezítette a kialakult helyzet, hanem emiatt sokan a betegséget is elkapták, annak ellenére, hogy a városvezetés a szűrésekkel és később az oltással és élen járt az országban. Ezért helytállásukért különösen kiérdemlik az elismeréseket.

Ezúttal is elhangzott, hogy a város költségvetése az állami elvonások miatt nem ideális, sőt, idén már előállt az a helyzet, hogy a bevételek nem fedezik a város kiadásait, ezért a fejlesztésekre félretett pénz egy részét a működésre kell költeni. Azonban Európai Uniós pályázati forrással megtámogatva 2023. februárjában előreláthatólag megkezdik a Pagony Óvoda bővítését, ami minimum 1,6 milliárd forintos beruházás lesz. Ezen kívül a Mini bölcsődét fogják bővíteni 16 fő befogadására alkalmasnak, ami 161 millió forintos beruházás és a Latinovits színháznak többek között a raktárbővítésére kerül majd sor, ami 277 millió forintra van tervezve. Az építőanyag árak folyamatos emelkedése ellenére remélhetőleg ezek meg is fognak valósulni. Energiahatékonysági fejlesztésekre 140 millió forint pályázati úton nyert pénz áll rendelkezésre, ezek a beruházások a Csicsergő óvodát és a könyvtárat érintik.

Idén nyáron pedig az alábbi, a bölcsődékkel és óvodákkal kapcsolatos felújítási munkákra fog sor kerülni:

Pitypang Bölcsődében új telefonközpont kialakítása 1,2 m. Ft,

Mákszem Óvoda folyosó tűzvédelmi lezárásának kialakítása 400 e Ft,

– Csicsergő Rózsa Utcai Tagóvoda új épülete csoportszobái ablakainak és a teraszok árnyékolásának kiépítése 4,8 m.Ft,

– Csicsergő Óvoda új étellift telepítése, labdapálya mellé labdafogó háló építése 4,15 m. Ft,

– Vackor Óvoda fejlesztő és elkülönítő szoba kialakítása 1,9 m. Ft,

– Kamaraerdei Óvoda kerti kapcsolószekrény kiépítése 300 e Ft,

– Százszorszép Bölcsőde játszóudvaron aszfalt burkolat cseréje gumiburkolatra 12 500 e Ft-tal,

Pitypang Bölcsőde egyik csoportszoba teraszának teljes felújítása, 2 darab Ariston kazán cseréje és a vezetői irodacsoportban klímarendszer cseréje 16,95 m. Ft,

– Mákszem Óvoda előtér, csoportszobák és öltöző részek burkolat felújítása, termosztatikus radiátor szelepek cseréje 13,6 m. Ft,

– Holdfény Óvoda belső udvari részen gumilapok cseréje öntött gumiburkolatra 19,5 m. Ft,

– Zippel-Zappel Óvoda Bretzfeld utcai oldalon folyosón lévő menekülési útvonalba eső külső ajtó cseréje 1,2 m. Ft,

– Kincskereső Óvoda vízóra akna szigetelése 1,55 m. Ft,

Vackor Óvoda földszinti ajtók cseréje 3,2 m. Ft,

Kamaraerdei Óvoda angolakna vízszigetelése és vízelvezetésének megoldása, földszinti csoportszobák előtti terasz pergolákhoz polikarbonát fedés 5,2 m. Ft.

Ezt követően került sor az ajándékok átadására azok számára, akik nem önkormányzati fenntartású intézmények vezetői. Az önkormányzathoz tartozó intézmények vezetői korábban már megkapták az önkormányzat részéről a jutalmukat.

Oktatási intézmények részéről: Simsik Zsuzsanna (1. Számú Ált. Isk.), Guinn Judit (Bleyer Jakab Ált. Isk.), Fazekas Mónika (Bleyer iskola Árpád utcai tagozat), Turcsik Viktor (Herman Ottó Ált. Isk.), Alkonyi Krisztina (Kesjár Csaba Ált. Isk.), Badacsonyiné Juhász Zsuzsanna (Pedagógiai Szakszolgálat), Bene Tünde (Illyés Gyula Gimnázium), Olár Erzsébet (Csicsergő Óvoda Rózsa utcai Tagóvodája), Béresné Dajka Katalin (Mindszenty Óvoda), Pintér Anasztázia (Mindszenty József Ált. Isk.), Ambrus Gergő (Szent Benedek Iskola), Soltész Anikó (Leopold Mozart Zeneiskola).

Az óvodavezetők: Veres Gáborné (Csicsergő Óvoda), Tóthné Nemes Zsuzsanna (Csillagfürt Óvoda), Bozsó Ottília (Pagony Óvoda), Maksainé Gecse Erika (Holdfény Óvoda), Szilágyi Anikó (Kincskereső Óvoda), Kőszegi Szilvia (Kamaraerdei Óvoda), Ruppel Irén (Zippel-Zappel Óvoda), Gyöngyösi Mária (Mákszem Óvoda), Balázsné Minczák Katalin (Vackor Óvoda).

Kulturális intézmények vezetői: Simon Erika (Jókai Mór Művelődési Ház), Berzsenyi Bellaagh Ádám (Budaörsi Latinovits Színház), Temesiné Haag Beatrix (Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár), Búzer Károly (Gyermekjóléti Szolgálat), Lakatos György (Budaörsi Tanoda), Gajdos-Frank Katalin (Jakob Bleyer Heimatmuseum) és Kovácsné Lupás Adrienn (Kamaraerdei Közösségi Ház).

Az összejövetel állófogadással zárult.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here