Az idén 21. Budaörs Fesztivál programja – a mai sajtótájékoztatóról

0
752

Sajtótájékoztatón harangozta ma be Selmeczi Ágnes fesztiváligazgató és Wittinghoff Tamás polgármester a 21. Budaörs Fesztivált, ami május 2-től 6-ig tart. Továbbá Noémotól kaptunk ízelítőt abból, amit majd május első péntekén 18 órakor hallhatunk tőle a Kálvária téren.

A Budaörs Fesztivál underground zenei vonalat képvisel és a közösségi élmény létrehozása a célja. Büszkék vagyunk arra, hogy fellépőink, bár akkor, amikor mi itt találkozunk velük még nem annyira ismertek, pár év múlva azok lesznek” – ezekkel a szavakkal mutatta be a ma délelőtti sajtótájékoztatón Selmeczi Ágnes fesztiváligazgató az idén 21. Budaörs Fesztivál programját. Az előző évekből olyan zenekarokat sorolva mint az Ivan & The Parazol vagy az Anna and the Barbies.

A műsorkínálat a populáristól a komolyzenéig nagyon széles, és minden évben találnak maguknak csemegét az irodalom, illetve a tánc- és képzőművészet kedvelői is.

Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy ezt a budaörsi kulturális rendezvényt több mint két évtizeddel ezelőtt Mandel Róbert hozta létre, és az önkormányzat azonnal mellé állt támogatóként. Majd Selmeczi Ágnes hat éve vette át a szervezést, tehát 2013 óta már az ő nevéhez fűződik a Budaörs Fesztivál, és bár a város most anyagi nehézségekkel néz szembe az ismert állami elvonások miatt, a város vezetésének és a polgármesternek személyesen is nagyon fontos, hogy ennek ellenére a megszokott kulturális események megvalósuljanak.

Az idén tehát május 2-6-ig tart majd az ország alighanem legnagyobb ingyenesen látogatható kulturális seregszemléje. 1 város, 5 nap, 8 helyszín, 36 program, 460 fellépő szerepel a programban, és csak néhány húzónév: Bálványos Huba Munkácsy-díjas grafikus, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, Bérczesi Robi, Kollár Klemencz László (Kistehén zenekar).

A fesztivál előtt, alatt és után is érdemes azonban Budaörsre látogatni – hangzott el –, hogy aki nem itt él, ismerje meg zegzugos tereinket, a kulturális életünk helyszíneit. De aki csak a fesztivál ideje alatti szombaton érne rá, az ne hagyja ki a szabadtéri eseményeket, ahova meghívott előadók többek között az Alma zenekar, a Czutorborsók,  Belmondo, DLRM, Szabó Benedek és a Galaxisok, Bohemian Betyars, 30Y.

A fesztivál zárásaként idén is a VIVART Budaörsi Sinfonietta előadására várják a komolyzene iránt érdeklődőket, és az idén Orff: Carmina Buranája hangzik majd el Török Géza Liszt-díjas karmester vezényletével.

A sajtótájékoztatón az idén Noémotól, azaz Takács Noémiétől kaptunk ízelítőt abból, amit majd pénteken 18 órakor hallhatunk tőle a PostART-on.

A teljes program ITT.

Honlap: www.budaorsfesztival.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/BudaorsFesztival

 

Korábbi cikkeink:

Az idei programról ITT.

Tavalyi beszámolóink: ITT és ITT.