Az ETTU Kupában folytathatja a BSC

0
376

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC lejátszotta  mind a négy csoportmérkőzését a Bajnokok Ligájában. A budaörsi csapat ellenfele a Bajnokok Ligája címvédője valamint az ETTU Kupa címvédője volt.

A Bajnokok Ligája és az ETTU Kupa, az Európai Asztalitenisz Szövetség szervezésében megrendezett két legrangosabb kupasorozat. Az utóbbi években a hazai bajnokságban legjobban szereplő egyesületek lehetősége, hogy jelezzék indulási szándékukat az európai szövetségnek, ahol a játékosok egyéni világranglista helyezését és más pontszámításokat figyelembe véve, besorolásra kerül a tizenkét Bajnokok Ligája induló, illetve az ETTU Kupában induló csapatok. A Budaörsi Sport Club vezetése a jelenlegi csapat erősségét az ETTU Kupához érzi reálisnak, de nincs ilyen választási lehetőség a versenykiírás alapján, így a szakosztály felvállalta a Bajnokok Ligájával járó megtiszteltetést is, ugyanakkor az ezzel járó több szervezési és több anyagi kiadást is.

Csapatunk a négy Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen mindent megtett és kiemelkedő részsikereket is elért. A horvát Dr. Casl elleni hazai mérkőzésen, Pergel Szandra legyőzte a világranglista 14-ik helyezettjét (Hoi Kem Doo), a csapat pedig döntő mérkőzés döntö játszmájára kényszerítette a Bajnokok Ligája címvédőjét.

A versenykiírásnak megfelelően a Bajnokok Ligája csoportjaiban harmadik helyen végzett csapatok 2019 januárjától az ETTU Kupában folytatják a 2018-2019-es nemzetközi szezont.

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC izgatottan várja a december közepén esedékes sorsolást, ahol kiderül ki lesz az az ellenfél, akivel oda-vissza mérkőzést vív a csapat a január 25-27-ei, illetve a február 8-10-ei időpontokban.

A Budaörsi Sport Club 2003 óta, megszakítás nélkül tizenhatodik alkalommal kvalifikálta magát és vállalta is a nemzetközi kupa szereplést. A 2018-2019-es szezonban egyedüli magyar csapatként veszünk részt az Európai Szövetség kupasorozataiban.

Az egyesület vezetése fontosnak tartja, hogy nemzetközi szinten is képviseljük Budaörs Városát, támogatóinkat, szponzorainkat, valamint a magyar asztaliteniszt. A Bajnokok Ligája mérkőzések alkalmával növelni tudtuk megjelenéseink számát és terjedelmét a hazai és nemzetközi írott és elektronikus média vonatkozásában is. Ezen a téren kiemelendő az Európai Asztalitenisz Szövetség honlapján megjelent átfogó cikk egyesületünk nemzetközi kupaszerepléséről.

Női csapatunk tagjai a Bajnokok Ligájában való helytállás mellett két hazai bajnoki rangadó mérkőzést is sikerrel vívtak meg; 6:1 arányban legyőzték az Erdért SE csapatát és bravúros döntetlent (5:5) értek el a legutóbbi három szezon Magyar Bajnoka, a Szekszárd AC ellen.

Összességében tehát sikeres szereplés után térhet karácsonyi pihenőre a szakosztály minden tagja.