Az Érdi Tankerületnek új vezetője lett

0
219
Nyugdíjba vonulása miatt Sárközi Márta távozott az Érdi Tankerületi Központ éléről, helyét Rigó Katalin, a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola intézményvezetője vette át. A hírt a százhalombattai polgármester, Vezér Mihály közölte szeptember 28-án.
 
Nyugdíjba vonulása miatt távozik Sárközi Márta, az Érdi Tankerületi Központ igazgatója, és helyét Rigó Katalin, a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola intézményvezetője veszi át.
 
A városvezető örömének és büszkeségének is hangot adott, mivel szerinte Rigó Katalin személye garancia arra, hogy az eddigi kölcsönösen eredményes, a százhalombattai gyerekekért, az egész oktatási ágazatért folytatott partneri együttműködés folytatódni fog. Vezér Mihály úgy véli, hogy a három járásra kiterjedő – bonyolult és szerteágazó – tankerület vezetésére való megtisztelő felkérés a magas színvonalú százhalombattai oktatás elismerése is egyben. Rigó Katalin korábban az Eötvös iskola diákja volt, majd gyakorló pedagógusi éveitől kezdve tanítóként, igazgatóhelyettesként és most már hosszú ideje igazgatóként dolgozik az intézményben. Vezér Mihály polgármester ezúton is biztosította őt a városvezetés erkölcsi és akár anyagi támogatásáról is az új pozíciójában.
 

Vezér Mihály a váltás kapcsán kiemelte, hogy “egyik szeme sír, a másik nevet.” Sárközi Mártával több mint nyolc éve dolgoztak együtt, “sokszor járatlan utakon” kellett a közös ügyeket vinni. A tankerületvezetőt nagy tudású és munkabírású, elkötelezett szakembernek ismerte meg, aki a párbeszéd híve volt, és mindig figyelembe vette a különféle véleményeket.  

Rigó Katalin korábban az Eötvös iskola diákja volt, majd gyakorló pedagógusi éveitől kezdve tanítóként, igazgatóhelyettesként és most már hosszú ideje igazgatóként dolgozik az intézményben. Nevéhez fűződik a két tannyelvű oktatás bevezetése. Folyamatosan fejlődik, tovább képezi magát, mind a szülőkkel, mind a diákokkal empatikus, tiszteletteljes a kapcsolata.

A tankerület három járás: Budakeszi, Érd és Pilisvörösvár általános iskolái, gimnáziumai és művészeti iskolái tekintetében látja el a fenntartói és a működtetői feladatokat.

forrás: Százhalombattai Hírtükör