Az Eb-n karatézhat Borbás Hedvig

0
1107

A február közepén zajló korosztályos karate Eb-n szerepelhet a BSC karatésa, Borbás Hedvig Sára. A 15 éves lányt kitartása, illetve gyors rúgásai segíthetik leginkább a szófiai összecsapásokon.

A Budaörsi Sport Club karatésa, Borbás Hedvig Sára kvalifikálta magát az idei korosztályos karate Európa-bajnokságra. A 15 éves sportoló kumite kategóriában, kadet korosztályban indul a február 17-e és 19-e között Szófiában zajló eseményen. A részvételi jogot az őszi szezonban vívta ki magának, két magyarországi és három külföldi versenyen gyűjtött pontokkal.

A sportoló és edzője, dr. Horváth János január óta maximális erővel veti bele magát a felkészülésbe. A hétköznapi reggeli és esti tréningeket a Magyarországra hívott neves nemzetközi mesterek tanításaival és a többi klubbal közös edzésekkel egészítik ki a hétvégéken.

„Az Eb-n előnyt jelenthet a gyors kezem és a rúgásaim, mert az sokaknak nem igazán megy” – jelentette ki Hedvig. Ehhez edzője hozzátette, hogy a kitartásából is profitálhat, de azt is megemlítette, hogy sportolója glutén- és laktózérzékenysége komoly kihívások elé állítják őket. „Hédinek speciális étrenddel kell dolgoznia, sérülékenyebb is, a csontjai gyengébbek. Sokszor figyelmeztetni kell, hogy ésszel, nehogy átessünk a ló túloldalára” – mesélte.

„Sajnos a csontjaim elég sérülékenyek, emiatt a lábujjaim könnyen törnek”” – számolt be Hedvig speciális étrendje és a karate házasságának következményeiről.

A nehézségek azonban nem tántoríthatják el a karatést attól, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az Eb-n való szereplésből „Nagyon boldogok lennénk, ha dobogós helyezést érne el” – jelentette ki a kitűzött célokkal kapcsolatban Straub Katalin, a BSC Karate szakosztályának vezetője. „De ha két fordulót megy, mivel ez az élete első Európa-bajnoksága, rettentő fiatal, már annak is nagyon örülünk majd. Ez már azt jelentené, hogy szépen helytállt.”

Bármi is történjen Szófiában, Hedvig számára már az év következő programpontja is adott. Összesen négy verseny áll ugyanis a rendelkezésére, hogy a tavaszi szezon során kvalifikálja magát az októberi tenerifei világbajnokságra.hedvig

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here