Az autósiskola választás fő szempontja, melyről kevés szó esik

0
146

Aki eldöntötte, hogy jogsit szeretne, annak pillanat alatt rengeteg témája lesz: minden autós ismerőse szinte azonnal elkezdi ellátni tanácsokkal és persze vicces vagy rémes történetekkel is. Ezek mögött azonban rejtve marad a lényeg: mikor lesz meg most a jogsi?

A jogosítvány megszerzésének körülményeiről és idejéről kérdeztük a budapesti ReadyGo Autósiskolát.

Más most elkezdeni autózni, mint pár évvel ezelőtt – egy évtizedről meg már nem is beszélve” – fogott bele Gábor. „Tény az, hogy Budapesten és persze Budaörsön, a környező településeken is egyre több az autó és egyre több a szabályozás is, hogy a megnövekedett forgalmat és a parkolási helyzetet valamiképpen rendezzék. Nem mondanám, hogy nehezebb, inkább más körülmények között kell megtanulni jól vezetni.

Az elméleti vizsgát minél előbb kövesse a gyakorlat

A lényeg a folytonosság, vagyis az, hogy ne szakadjon meg az oktatási folyamat. Amikor az ember “benne van a témában”, ahogy szokták mondani, akkor könnyebben rááll a figyelme. ha szakadozva, időben elhúzva tanul vezetni valaki, az nehezíti a dolgot.

Miért húzódik el a folyamat?

Ideális esetben pár napon belül már az oktatója mellett lehet a tanuló, hogy a gyakorlatban tapasztalja meg azt, amit elméletben már tud. Az elhúzódás oka lehet a tanuló időbeosztása, munkája miatt, ez más téma.

Azonban sok autósiskolának nincs elég kapacitása, így valóságos várólisták képződhetnek, időbe kerül míg valaki elkezdheti a gyakorlati felkészülést. Ennek több oka lehet:

Az autósiskolák helyzetét az utóbbi egy esztendőben több feltétel megváltozása rendezte át. A 2022-es katás módosítások az oktatókat is változtatásra késztették, hiszen a többségük ebben a formában vállalkozott. 

Miért kerül többe a jogsi?

Emelkedtek az üzemanyagárak és az oktató autó fenntartási költségei – foglalta össze Gábor, majd gyorsan hozzátette: A ReadyGo autósiskola egyben adja az elméletet, a gyakorlatot fix idő alatt. Vezetési csomagajánlataink közül ki tudja választani magának mindenki, hogy mit szeretne, hiszen eltérőek az igények: lehet automata váltós autón, vagy hagyományos váltójú autón is tanulni, vagy akár vegyesen, mind a kettő megtanulható. A tanuló tud az idővel és az anyagiakkal is gazdálkodni és minőségi autóvezetési oktatást kap. Ez utóbbi talán a legfontosabb, ha a biztonságot nézzük.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here