Az Auchan munkatársai gyűjtöttek szemetet Budaörsön

0
93

Ne menj el mellette!

Ne menj el mellette! névvel önkéntes szemétgyűjtési programot hirdetett a munkavállalói körében az Auchan Magyarország. Felelős vállalatként már az elmúlt időszakban is sokat tett a környezetünk védelmében, ennek egyik újabb lépése volt a mostani akció, amelynek keretében április 12-én a budaörsi Auchan áruház és a Rigó árok környékét is megtisztították a vállalat munkatársai.

Az Auchan vallja, hogy az élelmiszeriparnak és a kereskedelmi láncoknak jelentős  felelőssége van a környezetvédelem és a fenntartható élelmezés terén. Aktivitásaikat éppen ezért számos területre kiterjesztik, mindemellett pedig igyekeznek felhívni erre mind vásárlóik, mind pedig munkatársaik figyelmét. Ráadásul a vállalat a szolidaritás irányába is elkötelezett, 2018. óta az önkéntesség is kiemelkedően fontos szerepet tölt be az életükben. Ezért is hozták létre a vállalat önkéntességi programját, amely során minden munkatárs évente egy alkalommal egy munkanapot tölthet valamilyen önkéntes tevékenységgel.  Ennek részeként szemétszedési akciót szerveztek április közepére, hogy a csapatépítés mellett az áruházak közvetlen környezetéért is tegyenek pár lépést.

Április 12-én, hétfőn megtisztult a Ne menj el mellette! elnevezésű programnak köszönhetően a budaörsi Auchan áruház és az önkormányzatunk által kijelölt Rigó árok környéke. Az Auchan önkéntesei, a járványügyi szabályok betartása mellett összesen 60 zsáknyi hulladéktól szabadították meg a városunkat. Az összegyűjtött szemét között olyan különleges dolgokra is bukkantak, mint például csap, csizma, ágymatrac, de eldobott ruhadarabokkal is szép számban találkoztak.

A legnagyobb gondot továbbra is azonban a műanyaghulladék jelenti, amelynek a lebomlása nagyon hosszú idő. A vállalat évek óta jelentős harcot folytat a műanyagszennyezés ellen. Ennek lépéseként a jogszabályi kötelezettséget jóval megelőzve kezdték meg az egyszer használatos műanyagok kivonását a termékkínálatából, de az Auchan az  egyszer használatos bevásárlótáska forgalmazását is megszüntette, amelyeket környezetbarát papír, többször használatos műanyag, illetve 100%-ban lebomló táskára cserélt. A gyümölcs- és zöldségosztályokon három új terméket vezettek be tavaly októberben: a környezetbarát, többször használatos gyümölcs- és zöldség táskákat; a mosható, három darabos Retasakokat; illetve a 100 %-ban lebomló zacskókat. Hamarosan pedig a pékség osztályon is megtalálhatjuk a biopamut, szövetzsákokat.

A Föld napjához kapcsolódó aktivitásra az időjárási körülmények miatt most csak Budaörsön és Szolnokon került sor, ugyanakkor a terv az, hogy a következő hónapokban a többi Auchan áruház, illetve az önkormányzatok által kijelölt területek környékét is megtisztítják majd a hulladéktól a vállalat önkéntesei.

“Nagyon büszke vagyok a munkatársaimra, hiszen ezalatt a pár óra alatt is rengeteg hulladékot sikerült összegyűjtenünk. Azt gondolom, hogy ezek a kis lépések is jelentősek, amit bármikor megtehetünk a közvetlen környezetünkért. Bízom benne, hogy a fenntarthatóság érdekében tett aktivitásainkkal példát tudunk mutatni mások számára is” – mondta el Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR igazgatója.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here