Autósüldözés Budaörsön, fegyvereket találtak a rablónál

0
2859

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán egy 38 éves budapesti férfi ellen. Egy olvasónk szemtanúja volt, ahogy egy autósüldözés során elfogták.

Sz. Tamás a rendelkezésre álló adatok szerint 2017. szeptember 4-én 12 óra körül egy budaörsi áruház parkolójában feltörte a sértett gépkocsiját és abból készpénzt, valamint ruhaneműket lopott el. Az áruház biztonsági szolgálatának munkatársai a férfit kérdőre akarták vonni, de az lefújta őket paprika spay-vel, beült az autójába és a helyszínről elhajtott. Több járőrautó kezdte követni, majd a járőrök Budafok egyik utcájában elfogták.

Előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A lakásán a nyomozók házkutatást tartottak, amelynek során fegyvereket vagy azok utánzatát és kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

(forrás: police.hu)

Az eset egy budaörsi szemtanú szempontjából:

Fényes nappal, egy nyugodtnak tűnő hétfő délután is pillanatok alatt felborulhat, ha egy autós üldözés kellős közepébe csöppen az ember – mondta lapunknak egy ötven év körüli, budaörsi hölgy, akit tegnap ugyancsak megrémített a lakótelepünk szélén lévő bevásárlóközpontok környékén történt eset.

A közelben lévő benzinkút irányából hajtott a bevásárlóközpontok felé az autópályával párhuzamos, egyirányú elkerülő úton, amikor arra lett figyelmes, hogy vele szemben nagy sebességgel közeledik egy sötét színű autó, amelyet egy szirénázó rendőrautó követ. Alig tudott felocsúdni a megrökönyödéséből, és félrekormányozni az autóját, hogy elhaladjon mellette a két jármű, amikor pár másodperccel később még három vijjogó járőrautó zúgott el mellette. Az üldözés az autópályán folytatódott, a járművek Érd irányába száguldottak el.

„Az rendben van, hogy én megmenekültem, de az autópályán is történhetett volna tragédia” – tette hozzá olvasónk. Szerencsére – ahogyan fentebb írtuk – az üldözés sérülések nélkül lezajlott, és a rendőrök elfogták a tettest.

A videó az üldözésről ITT látható.