Átadták a Mapei által alapított Mesterek Mestere Díjat

0
711

A budaörsi székhelyű Mapei Kft. által létrehívott Magyar Építőipari Szakemberek Közössége rendezésében tegnap negyedszer rendezték meg az Országos Építőipari Szakember Találkozót, ahol átadták a Mesterek Mestere Díjat, melynek alapításakor az a cél vezérelte létrehozóit, hogy a társadalom jobban kifejezze megbecsülését a jó szakemberek felé, s ezáltal vonzóbbá tegye az építőipari – elsősorban a kőműves, burkoló – szakmát, remélvén, így egyre több fiatal választja az építőipart hivatásául.

Tegnap délelőtt a Lurdy Házban megrendezett eseményen adták át a Mesterek Mestere Díjat, idén már a negyedik alkalommal. Az elismerést Varga Ferenc kapta, aki a burkolóként végez kitűnő munkát. A szekszárdi egyéni vállalkozó 1972 óta dolgozik a szakmában. A díjon kívül a Mapei Kft. még egy 200 ezer forintos nyereménnyel is jutalmazta a szakembert, valamint a Bosch Ipari mérőműszereket és tartozékokat tartalmazó tárgyjutalmat is átvehetett a Robert Bosch Kft-től. A közösségi díj nyertese Kiss Tamás, nagykereki burkoló lett az idén.

fotó: magyarepitok.hu

A Mapei Kft. 2015-ben hozta létre a Mesterek Mestere díjat, melynek célja elismerni a kiemelkedő színvonalú építőipari szakmunkát. 2016-ban a Magyar Építőipari Szakember Közösséget is megszervezte, hogy fejlődési lehetőséget és támogatást biztosítson a szakembereknek. Erről így beszélt tegnap Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője az ünnepségen: “Célunk a szakma hírnevének és megbecsülésének visszaállítása, illetve egy olyan közösség létrehozása, ahol a szakemberek tudják segíteni és támogatni egymást.”

A díj átadására a IV. Országos Építőipari Szakember Találkozó keretében került sor, amely kiemelkedő eseménye az építőipari szakmának, egy olyan kiállítás, ahol előadások, bemutatók révén ismerkedhetnek a szakemberek a specialitásokkal és az új technológiákkal.
 

„Nagyon örülök ennek a díjnak, úgy gondolom ezért már nagyon megdolgoztam, mert ’72 óta csinálom ezt a szakmát” – mondta Varga Ferenc.

A  szakember 46 éve dolgozik burkolóként. 1972-ben szerzett szakmunkás bizonyítványt Tatabányán, majd állami építőipari vállalatoknál dolgozott, 1986 óta vállalkozó. Hivatásában a kihívásokat szereti, azokat a munkákat, ahol egyedit tud alkotni. A ma is aktív szakember szerencsés embernek tartja magát, mert mindig volt munkája, soha nem volt beteg, ahol dolgozott mindig szerették és megbecsülték.

Ahhoz, hogy valaki elnyerhesse ezt a díjat, az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie:
• Olyan referenciákkal rendelkezik, melyek magas színvonalú munkavégzését bizonyítják.
• Hajlandó és tesz is érte, hogy megújuljon, és új
termékeket próbáljon ki megrendelői
megelégedettségére.
• Növeli az építőipari szakma presztízsét és folyamatosan minőségi munkát ad ki a keze
alól.
• Olyan elégedett megrendelőkkel rendelkezik, akik bátran ajánlják őt tovább.
• Hozzájárul az építő szakma etikus
és társadalmilag felelős üzleti magatartás példaértékű
bemutatásához.