Átadták a megújult Lévai utcai gyermekorvosi rendelőt

0
2122

Az önkormányzati tulajdonú Lévai utcai rendelőt október 30-án ünnepélyes keretek között adták át az orvosoknak, védőnőknek, illetve a beteg és egészséges gyerekeknek, családoknak.

 

„Ennek az épületrésznek a felújítása már régóta tervbe volt véve. Amikor elkezdtünk foglalkozni a projekttel, szép lassan szembesültünk azzal, hogy ez a felújítás milyen komoly munkálatokkal jár. Ugyanakkor mostantól mind a családorvosoknak, mind a védőnőknek méltóbb körülmények adódnak arra, hogy ellássák a pácienseket” – mondta Wittinghoff Tamás polgármester ma délelőtt a Lévai utcai rendelő megnyitó ünnepségén. Az előzmény, hogy Budaörs sikeresen indult az “Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázaton, amelynek köszönhetően 70,94 millió forintot nyertünk el, amit az önkormányzat további 25 millió forinttal egészített ki.

 

Ennek keretében  játszósarok, gyermekbarát bútorzatok és teljesen megújult, akadálymentes környezet fogadja a Lévai utca 31. szám alatt található orvosi rendelő és védőnői szakszolgálat látogatóit.

 

 

 

Továbbá új burkolatokat alakítottak ki és a beépített rendszerek cseréjét is elvégezték. A felújítás során szigetelést kapott a padlózat és a homlokzati falak. Emellett akadálymentesítésre is sor került.

 

 

 

A beruházás során a gyermekbarát belsőépítészeti megoldások alkalmazása, a rendezett, higiénikus környezet biztosítása, modern egészségügyi eszközök felszerelése, valamint családbarát funkciók kialakítása volt a cél. A projekt részeként egészséges életmódra és prevencióra irányuló szemléletformáló programok is megvalósulnak, újdonságként például babamasszázzsal bővülnek a rendelő szolgáltatásai.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here