Asztaliteniszes lányaink a negyedik csapatbajnoki címet ünnepelhetik

0
446

A budaörsi BSC asztalitenisz csapata nyerte a nők küzdelmét az asztalitenisz Extraliga négyes döntőjében, a Marczibányi téri Ormai Csarnokban tegnap.

A hétfői fináléban az Erdért SE volt a budaörsi favorit csapat ellenfele, és bár Ambrus Krisztina legyőzte Pergel Szandrát, összességében magabiztos budaörsi siker született. Az utolsó meccsen Pergel 3-0-ra verte Imre Leilát, így 11 év után győzelemmel búcsúzott csapatától. A válogatott játékos a következő szezonban már a francia Quimper gárdáját erősíti majd.

Csapatunk 2011, 2013 és 2015 után negyedik csapatbajnoki címét ünnepelheti. Most a bronzérmet a Kecskemét szerezte meg.

A magyar szövetség lezárta a koronavírus-helyzet miatt korábban felfüggesztett csapatbajnoki idényt, az egyetlen kivételt az élvonal négyes fináléja jelentette. Az elmúlt években az alapszakasz-győztesek a negyedik helyezettekkel, míg a másodikak a harmadikokkal csaptak össze az elődöntőben, a félbeszakadt bajnokság sajátos helyzete miatt azonban ezúttal sorsolással döntöttek a párosításról. A viadal összdíjazása hárommillió forint, a győztesek 750 ezerrel gazdagodnak.

Eredmények:
   SH-ITB Budaörs 2i SC – Budapesti Erdért SE 4-1
———————————————-
Pergel Szandra, Fazekas Mária-Varga Tímea, Imre Leila 3-0 (6, 6, 6)
Surján Szabina-Imre 3-0 (10, 9, 7)
Pergel-Ambrus Krisztina 1-3 (6, -5, -7, -5)
Lovas Petra-Varga 3-0 (4, 5, 8)
Pergel-Imre 3-0 (5, 10, 9)

A MOATSZ 2015 óta rendezi meg a mai formájában a négyes döntőt, amelyben a férfi és női Extraliga alapszakaszának első négy helyezettje küzd meg a bajnoki címért és a dobogós helyekért.

Forrás: MTI, kép archív

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here