Asztalitenisz: egészségesen és elégedetten érkeztek haza a BSC lányai a Bajnokok Ligájáról

0
409

A tizenegy résztvevő csapat közül minket emeltek ki a tizenegyedik helyen. Egy győzelmünknek köszönhetően a csoport harmadik helyén végeztünk.

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának női csapata megszakítás nélkül, idén a 18. nemzetközi kupasorozatát kezdte meg.

Sok minden történt az elmúlt 17 szezonban. Az eredményeket illetően a legnagyobb sikerek a Bajnokok Ligája ezüst és bronzérem, illetve az ETTU Kupa bronzérem. A kalandokat és az izgalmakat tekintve Azori szigeteki vagy éppen távoli oroszországi utazásokat lehetne említeni, de kétség kívül a mostani szereplés a legeltérőbb a megszokottól.

A Budaörsi Sport Club vezetése akkor, amikor eldöntötte azt, hogy bevállalja a Bajnokok Ligája, Linzben megrendezett „buborék” tornáját abban bízott, hogy a kevésbé rossz döntést hozza meg. A jelenlegi járványhelyzetben és főleg azután, hogy az Európai Asztalitenisz Szövetség nem volt partner a tavaszra halasztásban, csak kockázatos és csak rossz döntéseket lehetett hozni. Miután a csapat hazatért a Bajnokok Ligájáról, és minden játékos, edző és sportvezető a hazatérést követő itthoni teszten is negatív eredményt produkált kijelenthetjük, hogy ténylegesen a kevésbé rossz döntést hoztuk meg.

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata minden kitűzött célját elérte a tegnap véget ért Bajnokok Ligája buborékban. Elsődleges célunk volt, hogy egészségesen térjünk haza. Sportszakmai szempontból pedig azt a célt tűztük ki, hogy a csapat a pillanatnyi maximumot hozza ki magából, ezt a lányok a nálunk előrébb rangsorolt, kínai játékossal is rendelkező spanyol gárda legyőzésével túl is teljesítették.

A tizenegy résztvevő csapat közül minket emeltek ki a tizenegyedik helyen. Egy győzelmünknek köszönhetően a csoport harmadik helyén végeztünk.

Eredményeink a csoportban: 

SH-ITB Budaörsi Sport Club-Metz (francia): 0:3, SH-ITB Budaörsi Sport Club-GirbauVic (spanyol): 3:2, SH-ITB Budaörsi Sport Club-Linz (osztrák): 0:3

A végső sikert óriási csatában a Berlin csapata szerezte meg a házigazda Linzet legyőzve. A mérkőzést a lehető legkisebb különbséggel több, mint 3 órában nyerték a németek 3:2 arányban. A verseny végeredménye mutatja mennyire erős volt a csoportunk, hiszen a döntős Linz mellett a Metz is bejutott a legjobb 4 mezőnyébe.

Abban, hogy a részvétel mellett döntöttünk komoly szerepet játszott az is, hogy az Európai Asztalitenisz Szövetség csak azoknak a csapatoknak engedélyezte, hogy a 2020/2021-es nemzetközi kupaszezont az ETTU Kupa utódjának számító Europe Cup-ban folytathassa, akik bevállalták a linzi részvételt. A többi csapat számára teljes egészében törlődött az idei kupaszezon. Az SH-ITB Budaörsi Sport Club 2021 tavaszán folytathatja a nemzetközi kupaszereplését a Europe Cup-ban, melynek lebonyolításáról és helyszínéről később születik döntés. Bízunk abban, hogy a csapatunk remélhetőleg kiegészülve Póta Georginával és Lovas Petrával újabb szép sikert ér majd el.

A főszerep a most befejeződött Bajnokok Ligáján Bachman Péter edző és Szvitán Krisztina csapatvezető mellett mindenképpen a három asztalhoz álló játékosé volt.

Fazekas Mária tapasztalatával, profizmusával és kiváló játékával győztes egyéni mérkőzéssel járult hozzá a spanyol csapat elleni sikerhez, amit a mostani versenyre bevezetett rövidített döntő játszmában szerzett meg.

Dari Helga még ifjúsági versenyzőként szerezhetett tapasztalatokat a Bajnokok Ligájában. Egyesületünk számára fontos, hogy fiatal játékosunk további fejlődését nemzetközi mérkőzésekkel is segítsük.

Surján Szabina újból igazolta, hogy korosztályának egyik legnagyobb tehetsége Európában. Büszkék vagyunk arra, hogy csapatunkat erősíti. A spanyol GirbauVic ellen mindkét mérkőzését megnyerte, ázsiai származású játékost is felülmúlva. Boldogságunk akkor lenne 100 %-ig teljes, ha egy darab labdamenettel többet szereztünk volna ezen a tornán. A Linz csapatában szereplő ukrán Pesotska elleni rövidített döntő szettben Szabinának erre meg volt a lehetősége, de a „hirtelen halál” pont végül az ukrán javára döntött 5:5-ös állásnál. Bátran kijelenthetjük, hogy Szabina a teljes hét alatt, kiemelten a Pesotska elleni mérkőzésén Európa klasszis teljesítményt nyújtott.

A Budaörsi Sport Club vezetése gratulál a három sportoló teljesítményéhez és nagyon köszöni azt, hogy vállalva ebbena nehéz járványügyi helyzetben is a részvételt, szereztek egyrészt komoly sportélményt, másrészt biztosították azt, hogy a klubunk Európában is ritkaságnak számító folyamatos nemzetközi kupaszereplése nem szakadt meg, e mellett pedig a legmagasabb szinten képviselték a Budaörsi Sport Clubot, Budaörs Városát, a magyar asztaliteniszt, valamint támogatóinkat, szponzorainkat az élsport területén.

Az asztalitenisz szakosztály komoly anyagi nehézségekkel küzd. A Bajnokok Ligája részvételi költségéhez nélkülözhetetlen segítséget kaptunk a Magyar Asztalitenisz Szövetségtől és Budaörs Város Önkormányzatától, amit ezúton is köszönünk.

A budaörsi asztalitenisz számára a lassan befejeződő 2020-as év mindig is emlékezetes marad. Egyrészt a mindenkit, így minket is érintő vírushelyzet egészségügyi és gazdasági nehézségei miatt, másrészt az olimpiai kvalifikáció, a negyedik magyar bajnoki cím csapatban, és a sikeresen és szerencsésen végződő Bajnokok Ligája szereplés miatt.

2021-ben fő célunk, hogy új szponzorok valamint állami támogatás bevonásával továbbra is sikerüljön biztosítani a szükséges feltételeket ahhoz, hogy maradjon Magyarországon egy olyan asztalitenisz klub, amelyik magyar válogatott játékosokat is foglalkoztatva továbbra is képviselni tudja a magyar klub asztaliteniszt Európában, és ezzel lehetőséget mutasson a fiatal magyar asztaliteniszezők számára. Ha ezért a fő célért, a tervek szerint a jövő évben megépülő új budaörsi asztalitenisz csarnokban dolgozhatunk, akkor a budaörsi asztalitenisz számára valóban boldog lesz a 2021-es esztendő.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here