Asztalitenisz: a BSC újra a Bajnokok Ligájában

0
511

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata ezüstérmet szerzett a 2017/2018-as magyar bajnokságban, ezzel megszakítás nélkül tizenhatodszor vívta ki annak a lehetőségét, hogy nevezzen az Európai Asztalitenisz Szövetség kupasorozatába.

Az egyesület és a szakosztály vezetése több irányban megbeszéléseket folytatott abban a kérdésben, hogy a nemzetközi kupával járó költségeket be tudja e vállalni. A szponzorainkkal, és a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel történt megbeszélések terén is biztatóan eredményesek voltak az egyeztetések, és tudva azt, hogy Budaörs Város önkormányzata mögöttünk áll úgy döntöttünk, hogy nevezünk, így nem szakad meg a 2003 óta tartó hagyomány.

A 2018/2019-es nemzetközi kupára a Budaörsi Sport Club az egyetlen magyar egyesület, amely beadta a nevezését. Az Európai Asztalitenisz Szövetség az eddigi eredményeink alapján, valamint egy speciális pontszámítási rendszer eredményeképp a Bajnokok Ligájába emelte, sorolta csapatunkat.

Büszkék vagyunk arra, hogy a budaörsi csapatot jelenleg Európa legjobb 12 csapata között tartják számon. Az elmúlt hétvégén került sor a sorsolásra. A négy darab háromcsapatos csoportból mi az „A” jelűbe kaptunk besorolást, két ellenfelünk közül az egyik a Bajnokok Ligája címvédője, a horvát Dr. Casl gárdája, a másik pedig az ETTU Kupa aktuális bajnoka, a francia Metz TT. Finoman szólva nem mi vagyunk egyik párharcban sem az esélyesek, de igyekszünk a maximumot kihozni ebből az elismerő lehetőségből.

Csapatunkkal kapcsolatos hír még, hogy a 2018/2019-es szezonra megállapodtunk Lovas Petrával, aki Európa-bajnok és olimpikon is volt. Reméljük, hogy Petra rutinja és tudása újabb sikerekhez segítik csapatunkat hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Lovas Petra érkezésével szakosztályunk továbbra is tartja azt az irányt, hogy kizárólag magyar játékosokkal kívánja felvenni a küzdelmet a hazai és nemzetközi, számos idegenlégióssal felálló ellenfeleivel.

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapatának játékosai a 2018/2019-es szezonban: Pergel Szandra, Fazekas Mária, Lovas Petra és Nagyváradi Mercédesz

Célunk, hogy a lehető legmagasabb szinten képviseljük egyesületünket, Budaörs Városát, szponzorainkat, támogatóinkat és a magyar asztaliteniszt a hazai bajnokságban és a nemzetközi kupában.

Írta: Szvitán Krisztina szakosztályvezető