Április közepén indul a házhoz menő lomtalanítás

0
1623

A lomtalanítás a BTG minden előfizető ügyfele számára évente egy alkalommal, háztartásonként maximálisan 2 m³ mennyiségig ingyenesen vehető igénybe. A BTG idei első járata 2018. április 14-én, szombaton indul.

A fenti időponttól kezdve főleg szombatonként 8:00 és 17:00 óra között tervezik a szolgáltatás elvégzését, ezért kérik az ügyfeleiket, hogy ennek megfelelően rendeljék a lomtalanításukat.

Hogyan tudja megrendelni a lomtalanítást társaságtól?
A bejelentéseket továbbiakban is helyben, a BTG Nonprofit Kft. központjában teheti meg.

  • Nyitva tartási időben (hétfő, kedd, szerda 7:30 – 15:30, csütörtök 7:30-19:30, péntek 7:30-12:00)
  • Személyesen az ügyfélszolgálaton
  • 06 23 421 010-es központi szám tárcsázása után a 3-as mellék (hulladékszállítás) kiválasztásával
  • Minden hétköznap 8:00 és 15:00 óra között: a 06 30 937 8299 mobil telefonszámon
  • Bármikor: a [email protected] email címre küldött levéllel
  • A honlapon (www.btg.hu), a főoldal jobb oldalán található „bejelentés, panasz” menü legördülő listájából kiválasztott „lomtalanítás megrendelése” pont használatával

A bejelentések során az alábbi információkra van szükség:

Az Ön neve és címe, mobil és/vagy vonalas telefonszáma, e-mail címe.

A lomtalanítási igényeket nyilvántartásukban rögzítik, összevetik az addig beérkezett bejelentésekkel, útvonaltervet készítenek, majd – két héten belül – a megadott elérhetőségen jelzik a lehetséges időpontot.

A lomtalanítás megrendelése akkor tekinthető véglegesnek, amikor a társaság e-mailen (e-mail cím hiánya esetén telefonon) visszaigazolt Önnek.

Fontos, hogy a lomtalanítás időpontjában Önnek vagy hozzátartozójának otthon kell tartózkodnia és a szolgáltatás elvégzését aláírásával kell igazolnia! A lomtalanítási hulladékot a lakóingatlanon belül, kapu mellett úgy kell elhelyezni, hogy azt a lomtalanítást végző munkatársak könnyen megközelíthessék. Amennyiben a visszaigazolt időpontban mégsem kerülne kihelyezésre a lom, a cégnek nem áll módjában másik időpontot biztosítani!

 

Mi számít lomhulladéknak?
A lom egyrészről nagydarabos hulladék (pl. ágybetét, bútor, játék, kerékpár, szőnyeg, szánkó, babakocsi), amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedényzetben nem helyezhető el, másrészről kisebb, elhasználódott, megunt vagy funkciójukat vesztett textil, fém, fa, műanyag stb. alapanyagú tárgyak gyűjtőneve.
Ez utóbbiak esetében a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve, dobozolva kerülhetnek elszállításra.

Nem tartozik a lomtalanítás körébe:

  • gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék, építési, bontási hulladék,  egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék;
  • elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, számítógép, hűtőgép, mosógép, háztartási kisgép);
  • veszélyes hulladékok, gumiabroncs;
  • heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék.

A lomtalanítási hulladéknak nem minősülő hulladék nem kerül elszállításra! A helyszínen hagyott hulladék visszapakolásáról az ingatlantulajdonos köteles gondoskodni.

A lomok elszállítása kizárólag lakott ingatlantól történhet, egyéb területekről a társaságnak nem áll módjában a lomhulladék begyűjtése.

Fontos tudni, hogy a bejelentés nélkül történő hulladék kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül. A lomtalanítás által érintett közterületek rendjét és tisztaságát a Közterület-felügyeleti csoport ellenőrzi!

A kisebb, nem a város lakótelepi övezetében található társasházak esetében a társasház közös képviselőjével egyeztetett időpontban végzik el a begyűjtést az összes lakó számára.

Az igénybejelentés módja megegyezik a családi házas övezetben lakó ügyfeleknek felajánlott, a fentiekben részletezett lehetőségekkel, azzal a különbséggel, hogy ez esetben a lom – a helyszín adottságából fakadóan – kihelyezhető a közterületre is.

 

Forrás: közlemény (www.btg.hu)