Amikor a focit még nem tördelik szabálytalanságokkal

0
1446

A Liver FC Budaörs két év elteltével második alkalommal rendezett téli teremtornát az utánpótlás korúak számára, ezúttal négy korosztályban (U7, U9, U10 és U11). Az ország különböző pontjairól 30 csapat vett részt 21 egyesülettől az eseményen, mely a városi sportcsarnokban és az 1. Sz. Általános Iskola tornatermében zajlott. A hazaiak mind a négy korosztályban indítottak csapatot, ezek közül kettő második helyezést ért el.

A Liver FC Budaörs egy gyermeksport egyesület, ahol 5-12 éves gyermekeknek tanítják a futball alapjait. A gyerekek fejlődéséhez elengedhetetlen a versenyeztetés, amit télen fedett pályával rendelkező helyszíneken oldanak meg, a különböző egyesületek által megrendezett teremtornákkal. Ilyen, fejlődést elősegítő és sportélményt teremtő rendezvényt bonyolított le december 2-án, szombaton a Liver FC, a II. Téli Utánpótlás Teremtornát, melynek helyszíne a Hársfa utcai sportcsarnok és az 1. Sz. Általános Iskola volt. Összesen 30 csapatot küldött 21 egyesület. Reggel 9-től egészen este fél 8-ig zajlottak a mérkőzések, melyek közül sok – még a kívülálló szemével is – igen színvonalas volt.

„Ilyenkor tudunk más egyesületek ellen is játszani, akikkel a területi bajnokságban nem találkozunk. Itt most négy korosztály léphetett pályára, abból sem az összes játékos. Szükség van sok ilyen tornára, hogy folyamatosan tudjunk játékot biztosítani mindenkinek” – mondta Uj Róbert, a Liver FC Budaörs vezetője.  „Sajnos harmincnál több csapatos tornát nem tudunk rendezni az adott körülmények között, pedig szívesen jöttek volna akár ötvenen is”- tette hozzá.

Délelőtt a sportcsarnokban játszottak a legkisebbek, félpályán, keresztben. Addig a nagyobbak a kézilabda pálya méretű küzdőtéren fociztak az iskolában, később a sportcsarnokban. A kis rövid, jó iramú meccsek kellemes hangulatban zajlottak. Itt még valóban a labdarúgás lényege mutatkozott meg. Mindenki a játékkal foglalkozott, nem tördelték azt szabálytalansággal. Ha a játék hevében mégis történt ilyen, a vétkes csapat edzője már kiabálta is: „Kérj bocsánatot! Kézfogás!” Voltak cselek, bravúros védések és szép összjátékok.

Mindegyik korosztályban osztottak érmet és kupát az első három csapatnak, illetve külön jutalmazták a legjobb kapust, a gólkirályt és a legjobbnak ítélt budaörsi játékost. A hazaiak mind a négy korosztályban indítottak csapatot, ezek közül kettő második helyezést ért el.

Azaz a 2011. január 1. után születettek, ahol:

 1. Csepel FC
 2. Liver FC
 3. Soroksár
 4. Biatorbágy Viadukt
 5. Gödöllői SK
 6. Kelen SC
 7. Dunakanyar Régió FC
 8. Honvéd

Legjobb hazai játékos: Varga Ádám

Illetve a 2009. január 1. után születettek:

 1. Pécsi MFC
 2. Liver FC
 3. Soroksár
 4. Szent Pál Akadémia
 5. Gyáli BKSE
 6. Baráti Bőrlabda SC

Legjobb hazai játékos: Tóth Milán

A 2008. január 1. után születetteknél az eredmény:

 1. Hidegkúti SC
 2. Vasas Pasarét
 3. Soroksár
 4. Liver FC
 5. Kőbányáért Egyesület
 6. Rákosszentmihályi AFC
 7. Mezőkövesd Zsóry
 8. Rákosmente KSK

Legjobb hazai játékos: Pintér András

A 2007. január 1. után születettek eredménye:

 1. Pécsi VSK
 2. Gól FC
 3. Soroksár
 4. Gyáli BKSE
 5. Rákosmente KSK
 6. Rákosmenti TK
 7. Liver FC
 8. Visegrád

Legjobb hazai játékos: Galuska-Tomsits Ádin