Állatkertek Éjszakája augusztus 30-án

0
728

Állatkertek Éjszakája a Budakeszi Vadasparkban

A nyár utolsó péntekén újra Állatkertek Éjszakája! A Budakeszi Vadaspark rendkívüli látnivalókkal várja az érdeklődőket augusztus 30-án este.

 

A Budakeszi Vadaspark speciális éjszakai kirándulásra invitálja a látogatókat az Állatkertek Éjszakáján. A napnyugta után induló túrákon az érdeklődők bepillanthatnak a vadak éjjeli életébe. A szakvezetések során nemcsak az éjszakai állatokkal és azok szokásaival ismerkedhetnek meg a látogatók, hanem az erdőben hallható hangok és neszek forrásaival is. A látványetetések és állatbemutatók mellett számos foglalkoztató várja a kicsiket és a nagyokat is: interaktív játékokkal tehetik próbára érzékszerveik kifinomultságát, megtapasztalva az állatok éjszaki érzékelését. Egy „fénycsapda” segítségével az éjjeli rovarvilág is láthatóvá válik, a Pangea Egyesület pedig játékos ismeretterjesztő programot tart a természetvédelem és az éjszakai állatvilág összefüggéseiről.

Augusztus 30-án a kapukat 19.00 órakor nyitják ki, belépőt 23.00-ig lehet vásárolni. Legkésőbb éjfélkor az állatok nyugovóra térnek, ekkorra mindenkinek el kell hagynia a Vadasparkot. Az Állatkertek Éjszakájára a felnőtt belépő 2600, a gyermekjegy 1200 forint, ezen felül váltható kombinált jegy, amellyel a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a Tropicarium is látogatható pénteken, illetve szombaton és vasárnap. A kombinált gyermek belépőjegy (2-14 éves korig) 6000, a felnőttjegy (14 éves kortól) 8000 forint.

 

Aki esetleg lemaradt az Állatkertek Éjszakájáról, nem kell csüggednie, az éjszakai programok szeptemberben és októberben folytatódnak. Az éjszakai szakvezetésekre a honlapon keresztül lehet időpontot foglalni. 

 

 

Állatkertek Éjszakája – a Budakeszi Vadaspark programja

 

19.00 Kapunyitás

19.00-24.00 a Pangea Egyesület programja + kevésbé kedvelt állatok bemutatkozása (kígyók, pókok, egerek)

19.00-24.00 Tapizoo: éjszakai állatok (szőrök, bőrök, koponyák, illatok, hangok)

19.00-24.00 Fénycsapda (a madártani tanösvényen) – az éjszaka rovarjai

19.30 Szakvezetés – az éjszaka hangjai

19.45 Állatijó bemutató – az éjszaka madarai

20.45 Sakál látványetetés

21.15 Állatijó bemutató – az éjszaka madarai

22.30 Szakvezetés – az éjszaka hangjai

23.00 Pénztárzárás

24.00 Kapuzárás

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here