A Zsiráf Kupán minden ovis focista aranyérmes

0
2354

Mintegy kétszáz gyerek vett ma részt az Árok utcai sportpályán a budaörsi ovisok foci fesztiválján, a Zsiráf Kupán. Amit, hogy meg legyen a rangja, Wittinghoff Tamás polgármester személyesen nyitott meg. A Liver FC 2005-ben rendezte meg először a legkisebbek számára ezt a programot, ma tehát a tizennegyedik alkalommal. Budaörs óvodáiból jöttek az 5-6 éves kis focisták, akiket az óvodapedagógusok készítettek fel, illetve akik közül többen már hetente egy-két alkalommal járnak a Liver FC játékos edzéseire, többek között a Herman iskolába. A Zsiráf Kupa után azonban – nem meglepő módon – mindig akadnak új jelentkezők.

Kis pályán, 12 perces mérkőzéseket vívtak egymással az óvodások, de ebből mindenki négyet. És higgyék el, nem fáradtak el, még az utolsó körben is nehéz döntés volt az óvó néniknek,hogy kit állítsanak be, illetve ki szurkoljon a partvonalról, annyi kis kéz követelte, hogy „engem, engem”.

A Zsiráf Kupán nem az eredmények a legfontosabbak, hanem az önfeledt játék – mondta Uj Róbert, a klub vezetője.

De az elismerés nem maradhat el, ezért komoly eredményhirdetés volt, ahol minden résztvevő gyerek kapott egy aranyérmet és egy pacsit és minden óvoda egy-egy kupát, amit a kicsik együtt emeltek a magasba. Azt, hogy melyik óvoda hány gólt lőtt, majd a klub Facebook oldalára teszik fel – tudtuk meg -, azonban kihirdették, hogy a verseny alatt több mint negyvenszer landolt a labda a hálóban. Amit persze minden egyes alkalommal hatalmas gólöröm kísért. Mind a gyerekek részéről, mind a szülőktől, nagyszülőktől, ismerősöktől, akik kitartóan szurkoltak, biztattak és tapsoltak egy-egy szép cselezés vagy passz, és persze a gólok láttán.

“Egyesületünk önálló utánpótlás nevelő egyesület, amely azt jelenti, hogy csak utánpótlás neveléssel foglalkozik U6-tól az U13-as korosztályig” – nyilatkozta a Budaörsi Naplónak Uj Róbert még júliusban, az utánpótlás nevelésről szóló cikksorozatunkban. „270-280 fő közötti taglétszámunk van, ez volt már több és kevesebb is az utóbbi húsz évben, amióta létezik a klub. Az igazolt sportolók száma 92 fő” – tudtuk meg. Holnapra biztos, hogy megint többen lesznek. És – ahogy ma elhangzott – nemcsak a fiúkat várják, hanem lányokat is, hiszen egyre több a női futballista.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here