A zöldhulladékkal kapcsolatos tájékoztatás

0
1325

Ez a tavaszias időjárás és a természet éledezése sokakat kertészkedésre sarkallt már a napokban. Felmerült a családi házas övezetben lakókban a kérdés, vajon a szemétszállítási problémák és hiányosságok, amelyek a szolgáltató változás miatt az utóbbi időben kisebb-nagyobb zavart okoztak, milyen módon fog jelentkezni a zöldhulladék tekintetében.

A korábbi években megszokotthoz képest a jelenlegi tájékoztatás szerint idén sem változik a rendszer, azaz március végétől hetente, a kommunális kukaürítés napján elszállítják az ingatlanok elé zöld zsákban kirakott, vagy (egy köbmétert meg nem haladó) kötegelt zöldhulladékot.

A kommunális hulladék gyűjtésére szolgáló szemetesedénnyel rendelkező, illetve a szemétszállítási díj kiegyenlítésében hátralékkal nem rendelkező ingatlantulajdonosok lakcím igazolása mellett a BTG ügyfélszolgálati irodájában (Budaörs, Deák Ferenc utca 21.) vehetik át ingyenesen a 10 db zöld zsákot, ahogyan a korábbi években, viszont nem a BTG honlapján feltüntetett időponttól, hanem csak március közepétől.