A tökéletes ruhák teltebb alakra

0
306
Az egészséges testkép és énkép nagyon fontos, ezért szerencse, hogy a meghatározó divatmagazinok is hús-vér emberekkel kezdik feltölteni a belső oldalakat. Egyre kevésbé divat a csontsoványság, mely pozitívan befolyásolja öltözködési szokásainkat. Az pedig tény, hogy minden testalkathoz lehet ízlésesen öltözni, függetlenül attól, hogy sportosak vagy molettek vagyunk-e. Vállaljuk tehát fel magunkat bátran, melyhez cikkünkben öltözködési tanácsokat adunk.

Színek

Nagyon fontos már az elején kiemelnünk, hogy a színek és a testalkat között nincs különösebb összefüggés. Válasszunk bátran bármilyen árnyalatot! Ezzel kapcsolatban inkább arra kell odafigyelnünk, hogy a hajunk és a bőrünk tónusához illeszkedjen a kiválasztott ruha is. Ha sápadtabb bőrünk van, érdemes kerülni az élénkebb színeket, míg napbarnított bőrrel bátran bevállalhatunk erősebb tónusokat.

Mintázat

Mintázat tekintetében nincsen nehéz dolgunk akkor, ha a molett divat meghatározására készülünk. Fontos tudnunk, hogy a ruhán elhelyezett csíkok vezetik a szemet, így ha szélesebbnek szeretnénk tűnni, a vízszintes csíkok, ha pedig magasabbnak, akkor a függőlegesek segítenek. Ma már kaphatóak olyan ruhák is, amelyek megfelelő szín- és minta kombinációval karcsúsító vizualitást biztosítanak.

Felsők, alsók és a forma

A ruhák formázását tekintve van néhány alapszabály, amelyet érdemes követnünk, ha karcsúbbnak szeretnénk mutatni magunkat. Elegáns és egyben praktikus megoldás a hosszú ujjú felső, mely lehet egy blézer, egy szép ing, de akár egy elegáns egyberuha is. Bár a rövidebb szoknya erős és magabiztos személyiség hatását kelti, ha igazán elegánsak szeretnénk lenni, inkább térd alatt érő szoknyát javaslunk.

Aki molett alkatra való ruhák között válogat, gyakran futhat bele poncsókba vagy meghosszított pulóverekbe, melyek visszahúzódó személyiséget sugallnak, így gyakori használatuk helyett inkább eseti kiegészítőként javasoljuk azokat. Alájuk jöhet akár póló vagy ing, melyekből azonban mind a túlzottan bő, mind pedig a túlzottan feszes méretet  érdemes elkerülni.

A Shopingolj.hu weboldalán 62-es méretig válogathatunk a kiváló minőségű trendi ruhákból.

Fotó: Reviaka Ina/Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here