A PCR tesztelésről a Budaörsi Egészségügyi Központban – frissítve!

0
1023
test tube of a hospital with blood to examine the virus crown in China

Frissítés: Egyetlen nap szünet után új laborszolgáltató bevonásával szeptember 24-én, csütörtökön folytatódik a térítéses SARS-CoV-2 RT-PCR direkt vírusvizsgálat a Budaörsi Egészségügyi Központban.

 

A magyarázatra még várunk, de a PCR tesztelés – egyelőre? – megszűnt a Budaörsi Egészségügyi Központban. Az alábbi közlemény jelent ugyanis meg az intézmény honlapján:

“Tisztelt Pácienseink!

2020. szeptember 22-e, keddtől a Synlab Kft. a térítéses Covid-tesztek végzését a Budaörsi Egészségügyi Központban felfüggeszti, az épület mellé telepített konténerlabor bezár.

Szíves megértésüket kérjük; intézményünk dolgozik azon, hogy az ellátási területéhez tartozó páciensek számára egyéb lehetőséget keressen a vizsgálatok elvégzésére.

az intézmény vezetése”

A háttérben az állhat – de a cég válaszára még várunk -, hogy a kormány múlt szerdán döntött arról, hogy 19500 forintos hatósági árat vezet be az új típusú koronavírus jelenlétének kimutatását célzó PCR-tesztre. Ez az összeg azonban a legtöbb laboratóriumnak nullszaldós vagy már ráfizetéses munkát jelent.

Az egészségügyi központ új szolgáltatót keres a feladatra. Ahogy pontos információt kapunk erről, frissítjük cikkünket!

Frissítés!!!!

Alig másfél órával cikkünk közzététele után megérkezett az egészségügyi központ új közleménye.

Tisztelt Pácienseink!

Egyetlen nap szünet után új laborszolgáltató bevonásával szeptember 24-én, csütörtökön folytatódik a térítéses SARS-CoV-2 RT-PCR direkt vírusvizsgálat a Budaörsi Egészségügyi Központban.

Mintavétel hétfőn, szerdán és csütörtökön reggel 7.00 és 10.00 óra között. Előzetes bejelentkezés nincs, a vizsgálatra a betegirányítóban kell jelentkezni, a behívás érkezési sorrendben történik. A mintavételre az intézmény Kossuth utcai központi épületének autóparkolójában elhelyezett konténerlaborban kerül sor.

A vizsgálat díját a mintavétel előtt, a rendelő földszinti betegirányítójában történő bejelentkezéskor kell megfizetni készpénzzel vagy bankkártyával. A belföldi, biztosított magánszemélyek számára a PCR-tesztelés hatósági áras, térítési díja 19 500 forint.

További információk:

Kasza Nikoletta
+36 30 519 0879 (munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között)
koronavirusteszt@budaorsmed.hu