A Sapszon Kórus sikere Bretzfeldben

0
558
frik
frik
any

November 26-án kora reggel, frenetikus hangulatban indult útnak a Sapszon Ferenc Kórus népes csapata Bretzfeldbe, ahol utoljára 2012-ben járt. Cikkünket a kórus egyik szopránja írta.

Utazásunk célja nem más volt, mint „Hat évszázad egyházi zenéje” című koncert bemutatása, és természetesen a régi ismeretségek ápolása. Tizenkétórás út után már sötétben értünk a bretzfeldi Rathaus elé, ahol a lelkes városvezetők és házigazdák fogadtak bennünket meleg szeretettel és gyöngyöző pezsgővel. Sok-sok ismerős német arc, ölelések, kiáltások, megható újbóli találkozások után a közös vacsorával, majd későig tartó meghitt beszélgetésekkel zárult az utazás napja. Csodaszámba ment, hogy a másnap reggeli főpróba helyszínére mégis kipihenve érkeztünk. A gyönyörű és tökéletes akusztikájú Waldbachi gótikus evangélikus templomban este hat órai kezdettel huszonnégy műből álló páratlan atmoszférájú koncertet adtunk.

A XV. századi spanyol-portugál Pedro de Escobartól Bachon keresztül elérkeztünk Erkel Ferencig, akinek három operájából (Bánk bán, Sarolta és István király) hallhatott részletet a lelkes publikum. Minket is magával ragadott a zene, hatalmas energiamező vett körbe bennünket, szinte már nem is mi énekeltünk. A közönség állva tapsolt, villogtak a vakuk, a szemek könnyesek voltak.

 MG 7007Ott álltunk a tapsviharban és boldogok voltunk, hogy adhattunk valamit mi is, amivel örömöt okoztunk, hogy a zene nyelvén kicserélődtek lelkeink.

Köszönjük a Bretzfeldi Vendéglátóinknak, hogy meghívtak és fogadtak minket, a gazdagon terített asztalokat, a régi és újonnan kötött barátságokat. Köszönjük Krasznai Gáspár karnagyunknak kitartó munkáját, szakvezetőink és a hangszeres közreműködők művészi szolgálatát, köszönet a Kórus minden tagjának, köszönet Budaörs Város Önkormányzatának, hogy lehetővé tette számunkra az utazást!

Boldog Karácsonyt, Bretzfeld! Boldog Karácsonyt, Budaörs!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here