A Roboktat Szakkör a legjobb tízben

0
38
viola

Az igen előkelő nyolcadik helyen végzett a budaörsi Roboktat Szakkör több mint négyszáz csapatból az Edison közönségszavazásán – tudtuk meg Székely Violától, a szakkör vezetőjétől.

violaHárom héttel ezelőtt írtunk arról, hogy felkerültek az Edison100 listájára, vagyis a négyszázból a szakmai zsűri által kiválasztott száz innovatív és jövőbarát kezdeményezés közé. Ezen a listán lenni nemcsak dicsőség, hanem nagy segítség is azoknak a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket az óvodás és iskolás gyermekeik fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre.

A mai hír, hogy 1074 közönségszavazattal a budaörsi robotika szakkör bekerült a legjobb tíz kezdeményezésbe. S bár ez már nem publikus, a szervezők jóváhagyták, hogy közzé tegyük: ezen belül Székely Viola szakköre a nyolcadik lett. Hamarosan lehet jelentkezni a szeptemberben induló kurzusokra – mondta Viola lapunknak.
A speciális legókból robotokat építő és programozó gyerekek rendszeresen mérettetik meg magukat versenyeken is, ahonnan soha nem térnek haza érmek nélkül.

Fotó: archív