A PostART aktuális ajánlata: film és zene

0
1092

Balaton Method – filmvetítés majd a Magyar Kultúra Napja a PostART-on a  KataPult Kamarakórus, Horváth Töreki Gergely színművész és Sinha Róbert gitárművész közreműködésével.

2017. január 20. 19.30

Balaton Method – filmvetítés
A Balaton Method egy zenés dokumentumfilm, melyben a hazai könnyűzenei élet szereplői kalauzolnak minket végig a Balaton környékén. Hajnalban, éjszaka, napsütésben, esőben, ködben, a parton hesszelve és a legkultikusabb helyeken dorbézolva, a Tihanyi Apátságtól a Balaton Soundig bezáróan.

Félreértés ne essék, ez nem egy turisztikai ismeretterjesztő film. A lényeg a zenén, és persze a zenészeken van. Mesél a Balatonról és a környékhez kötődő jellegzetes hangulatról, az utazást pedig állomásról állomásra a zenekarokkal forgatott Kodály Method videoklipek tagolják. Így egy komplett képet kaphatunk arról, hogy milyen a kétezer-tízes évek közepén egy banda tagjának lenni, milyen fellépések hadával tölteni a nyarat és milyen az alternatív zenei élet a mikrofon elülső oldaláról nézve.

A Balaton Method egyszerre emberi, szórakoztató, néhol nosztalgikus, de kor- és zenetörténeti jelentősége szempontjából is egyedülálló. Vetítése fél 8-kor kezdődik, melyre mindenkit szeretettel várunk!
A belépés ingyenes!

https://www.facebook.com/events/1820793728195108/

2017. január 22. 17.00

Magyar Kultúra Napja a PostART-on

A magyar kultúra napját  1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint –Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Közreműködik: KataPult Kamarakórus, Horváth Töreki Gergely színművész, Sinha Róbert gitárművész

A belépés ingyenes!

Helyszín:

PostART kulturális színtér

2040 Budaörs Clementis László utca és Ébner György köz sarka

Információ: +36 30 9000 394