A polgármesterünk véleménye a két iskola igazgató ki (nem) nevezéséről

0
1880

Most kaptam a hírt, hogy az emberi erőforrások minisztere – mert oktatási miniszter már 9 éve nincs Magyarországon – a nyár közepén elutasította két budaörsi iskola igazgatójának a vezetői pályázatát. Az Illyés Gimnáziumban (Árendás Péter) és a Herman Ottó Általános Iskolában (Turcsik Viktor) is az évtizedek óta mindenki megelégedésére dolgozó, komoly sikereket maga mögött tudó jelenlegi igazgató újabb öt évre benyújtott pályázatát dobták vissza. Mindketten egyedüli pályázók voltak, a tantestület, a szülők és a képviselő-testület támogatását élvezve.

Kisvártatva – feltehetőleg rögtön kibontakozó, elemi erejű felháborodás láttán – a minisztériumban mégis úgy döntöttek, hogy a két intézményvezető egy évig még tovább igazgathatja iskoláját. Ez persze csak arra jó, hogy teljes bizonytalansában tartsák őket és az intézményben dolgozókat, tanulókat egyaránt.

Az önkormányzat, amely évtizedeken át rengeteg pénzt áldozott – és áldoz még most is – arra, hogy a budaörsi gyerekek városunkban kiemelkedő színvonalú oktatásban részesülhessenek, már nem fenntartója az iskoláinak, azokat az állam elvette tőlünk, így az igazgatói kinevezésekbe sincs beleszólásunk.

A kormányzatnak pedig láthatóan nem számít sem a budaörsi szülők, sem a tanárok, sem pedig a város választott képviselőinek a véleménye.

Az orvosi etika köréből származik a „ne árts” elve. Mi sem kérünk mást a Kormánytól, de ezt elvárjuk: tartsa tiszteletben az érintettek véleményét, és ha már segíteni nem tud, legalább ne ártson!

Forrás: Wittingfhoff Tamás Fb. oldala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here