A polgármester átadta az idei Budaörs Egészségügyéért Díjat

0
716

Dr. Balogh László fül-orr-gégész szakorvos kapta idén a Budaörs Egészségügyéért Díjat. Az elismerést ma délután 14.00 órakor Wittinghoff Tamás polgármester ünnepélyes keretek között adta át a városházán.

Ma, október 14-én, délután 14 órakor volt a Budaörs Egészségügyéért Díj átadása a városházán. Idén Dr. Balogh László fül-orr-gégész kapta, az elismerő oklevelen kívül plakettet, egy karórát és egy kis ajándékot adott át neki a polgármester, Wittinghoff Tamás. A rendezvény  a vírushelyzet miatt szűkkörű volt, elmaradt az ilyenkor szokásos kulturális műsor is, a díjazotton és a polgármesteren kívül csak Zsák András, a Közoktatási, Közművelődési és Sport Osztály osztály vezetője és a média képviselői voltak jelen a városháza II. emeleti tanácstermében.

Bevezetőként Wittinghoff Tamás röviden összefoglalta, a Budaörs Egészségügyéért Díjat Budaörs Város Önkormányzata alapította, abból a célból, hogy kitüntessék azokat, akik a város életében sokat tettek az egészségügy javára. A helyi egészségügyi szervek tehetnek javaslatot arra, hogy ki kapja.

Az ünnepség hagyományaihoz híven, Zsák András felolvasta Dr. Balogh László életútját, s az indoklást, hogy miért találtatott méltónak ő erre a díjra. Ezt követően a polgármester átadta az elismerő oklevelet, a plakettet és a többi ajándékot. Dr. Balogh László köszönő beszédében a csapatmunkát hangsúlyozta, mely az egészségügyben nagyon fontos, ezért úgy gondolja, a díj az összes munkatársát illeti.

 

Dr. Balogh László

Tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen cum laude minősítéssel végezte. 1994-ben fül-orr-gégészeti szakképesítést szerzett. Szakmai gyakorlatát a Fővárosi Szent László Kórházban szerezte, ahol 18 évig dolgozott. Ott a légúti allergiás, illetve gyermekbetegek kivizsgálásával és kezelésével foglalkozott. 2008 óta a Fővárosi Szent János Kórház Fül-, Orr-, Gége és Szájsebészeti Osztályán dolgozik, ahol a szédüléses betegekkel foglalkozó otoneurológiai rendelést vezeti. Számos hazai, és külföldi intézetben vett részt szakmai gyakorlaton, illetve továbbképzésen, orvosi folyóiratokban cikkei jelentek meg. Legfőbb érdeklődési területe az orr-, és melléküregek heveny és idült gyulladásos betegségei, az orrpolipózis, és ezek endoszkópos sebészete.

Egy szerencsés véletlen folytán került Budaörsre, ahol 1998. július 1-e óta heti egy, majd két alkalommal rendel a budaörsi szakrendelőben. Az elmúlt időszakban – a járvány idején – rendeléseit folyamatosan megtartotta, telefonon, súlyosabb esetekben személyes megjelenést biztosítva nyújtott segítséget.

Nős, büszke, nagycsaládos édesapja. Szabadidejét sportolással, (kerékpár, sí), kertészkedéssel és utazással, lehetőleg családjával tölti.

Hosszú évek gyógyítja a budaörsieket, szakmája iránt elkötelezett, betegei nagyon szeretik, panaszaikat türelmesen, megértéssel és kiváló szakmai tudásával kezeli.  Az Egészségügyi Központ kollégái is nagyon szeretik, kiemelkedő személyisége a csapatnak.