A parlagfű miatt kaszál a kánikulában is a BTG

0
37

A közterületek rendben tartása mindenki megelégedésére nem könnyű feladat. Például, ha nincs kaszálva a fű, az a baj, ha meg van, akkor például miért pont a nagy melegben. Most ez utóbbira válaszolt a BTG Kft. szóvivője az önkormányzati cég közösségi oldalán.

Kedves Budaörsiek!
🎋Az utóbbi időben többször felmerült a kérdés, miért kaszáljuk a lakótelepet ilyen melegben, amikor még a fű magassága nem feltétlenül indokolná.
ℹA hatályos jogszabályok alapján kötelező a parlagfű elleni védelem: „A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbó kialakulását megakadályozni és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.”
A lakótelepen az elmúlt években számos infrastrukturális beruházás történt (telekommunikációs vezetékek fektetése, távhővezeték rekonstrukció), mely minden alkalommal a talaj bolygatásával járt. Ezeken a területeken mindenhol megjelent a parlagfű, emiatt vált szükségessé a lakótelep kaszálása.
Kérjük a lakosság megértését, türelmét, valamint elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért, mivel sajnos az ebben az időszakban történő kaszálás jelentős porfelveréssel jár.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here