A megállók öbleinek a felújítása alatt néha szaladni kell a busz után az utasoknak

0
432

„Az 1-es főút budaörsi szakaszán hét buszöblöt újítanak fel, a megállók a jelenlegi térköves helyett jóval nagyobb teherbírású bazaltburkolatot kapnak” írtuk március közepén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatási alapján. Erre 61 millió forintot fordítanak. A munkálatok azóta megkezdődtek, ami kisebb alkalmazkodást igényel az utasoktól. Ugyanis a megállókat  ideiglenesen pár méterrel előrébb vagy hátrébb helyezték, amire az eredeti megállókban feliratokkal figyelmeztetnek. Csakhogy a buszvezetők olykor rutinból vezetnek, vagy esetleg pont azért, mert csak helyettesítők ezen a vonalon, a tábla szerint az eredeti helyre állnak be. Az ideiglenes megállókban várakozók pedig futhatnak vagy lemaradnak, ami a napokban kialakult szeles, esős időben, valljuk be, nem kellemes.

Ezek persze igen kis problémák, és mint korábban is megjegyeztük, a buszöblök rendbetétele jó hír, de a teljes főútra ráférne már egy alaposabb felújítás, ami közel húsz éve volt utoljára. Ez viszont nem szerepel a közútkezelő idei terveiben.

A buszvárók cseréjéről, amit Publimont Kft. csináltatott meg tavaly év végén, mert velük van szerződéses kapcsolatban a város reklámgazda tevékenységre,  ITT írtunk. Az új építmények azóta kaptak dicséretet és bírálatot is a budaörsiektől, mert vannak, akiknek tetszik, mások szerint azonban nem védenek megfelelően, ha rossz az időjárás.

Fotók: Borhegyi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here