A „marcipános” lányokat az ellenfeleik is megtapsolták

0
5313

 A Marcipán SE versenyzőinek sikerei

Az ATFSZ Sportszövetség Super Fitness Show gyerek fitness  kategóriáiban elsöprő sikereket arattak  a budaörsi Marcipán SE versenyzői még április elején, majd folytatták az aranyérmek gyűjtését a Magyar Testépítő és Fitness Szakszövetség Magyar Kupáján. A verseny egyéni kategóriákban egyben válogató is volt a 2018. június 15-17. között Pozsonyban megrendezésre kerülő Gyerek Fitness Világbajnokságra, ahova tizenegy (!) marcipános kislánynak sikerült kijutni, mely rendkívüli eredménynek számít a többi egyesülethez képest.

Májusban pedig  gyerek, junior és felnőtt tánckategóriákban 36 kimagasló képességű marcipános versenyző  kvalifikálta magát szóló, duó , kiscsapat és formáció produkcióban a 16. alkalommal megrendezésre kerülő IDF Táncvilágbajnokságra. A versenyt tengerparti városban, a horvátországi Pulában rendezték meg 17 ország részvételével. A parton fekvő szállásuk nyugalmat jelentett az éjszakába nyúló versenyek utáni pihenésre. A napsütést azonban csak egy nap élvezhették, hiszen minden kategóriában napról napra helyt kellett állniuk. A Marcipán csapat összetartó ereje ismét bebizonyosodott. A színpadon lévő gyerekek arról számoltak be, hogy fantasztikus élmény volt hallgatni csapattársaik szurkolását, amibe más nemzetek is bekapcsolódtak, sokszor állva tapsoltak nekik, hogy ezzel is kifejezzék elragadtatásukat. Edzőjük, Cservenyák Gabriella, ennyi gratulációt és dicséretet még soha nem kapott, mely tanítványainak is erőt adott a további napok megmérettetésein, hiszen voltak olyan kategóriák, ahol 34, vagy 54 produkcióból kellett a legjobbak közé jutni. Többször kellett ugyanazzal a gyakorlattal színpadra állni, hiszen a döntőbe jutáshoz végig kellett csinálni a selejtezőt és a középdöntőt. Volt olyan kategória, ahol a 34-ből mind az első három helyezett a Marcipán SE versenyzője lett.

Összesített eredményeik: négy világbajnoki cím, három második és öt harmadik helyezés született, és a top 6-ba jutott 11 koreográfia.

Nehéz kiemelni egy-egy nevet, de Mercs Gréta mindegyik világbajnoki produkcióban benne volt, és Vaczkó Szelina három, Bárdi Rebeka, Göbölös-Szabó Dorka, Tóth Patrícia, Mersich Ditte két-két arannyal lett gazdagabb.

Fit-Kid kategória:

Gyerek korcsoport szóló: Mercs Gréta 1. hely Vaczkó Szelina 2. hely, Bárdi Rebeka 3. hely,

Junior : Tóth Luca 3. hely

Felnőtt: Oravecz Anna 3. hely

Gyerek duó: Mercs Gréta-Vaczkó Szelina 1. hely, Bárdi Rebeka-Tóth Patrícia 2. hely

Gyerek kiscsapat:,Mercs,Vaczkó,Bárdi,Göbölös,Tóth,Mersich 1. hely

Felnőtt kiscsapat: Kiss Noémi, Regőczy Nóra,Kiss Brigitta, Molnár Eszter, Szabó Annamária, Széchenyi Ágnes, Bodnár Barbara 3. hely

Junior korcsoport  A címvédő formáció: 16 fős „Keleti varázs” 1. hely

Open kategória: felnőtt szóló Hudák Fanni 2. hely; felnőtt 16 fős „Spanyol” formáció 3. hely.

Pihenésre nincs idő, hiszen ezen szombaton, június 2-án már Kaposváron lesznek az országos gyerek Fitness Kupán, két hét múlva pedig utaznak a Pozsonyi Gyerek Fitness Világbajnokságra, ahol reméljük folytatódnak a sikerek!

Írta: CS. G. – P. J.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here