A legjobb sportfogadási taktikák kezdőknek

0
5233

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan kezdj hozzá a sportfogadás művészetéhez, mik a legfontosabb tudnivalók és hogy kerüld el a buktatókat.

A sportfogadás tapasztalat és ismeretek nélkül könnyen tűnhet misztériumnak, azaz egy olyan szerencsejáték műfajnak, amelyben a ház mindig nyer, és csak a szerencsés kivételezettek gazdagodhatnak. Ugyanakkor valóság az, hogy számtalan olyan taktika és trükk áll akár már a kezdők rendelkezésére is, amelyeket hasznosítva te is könnyen nyerhetsz és magabiztosabb lehetsz az online fogadóirodák piacán.

Az első lépések

Mielőtt hirtelen beleugranál, érdemes az alapoktól kezdeni. Mi is az a sportfogadás? Hol tippelhetek online? Melyek a legjobb sportfogadási oldalak? Válaszaink is vannak!

Sportfogadás már a huszadik század eleje óta legális Magyarországon. A szervezésével sokáig, tulajdonképpen az elmúlt évtizedekig csak az államhoz köthető szervezetek foglalkozhattak. Lényege, hogy adott sportágak esetén a meccsek végkimenetelére, a nyertes csapat vagy sportoló személyére tehetünk egy tippet. A fogadás akkor sikeres, ha az adott esemény a várakozásai szerint alakul. Ez lehet egy adott pontérték a kosárlabdában, a futballban a szögletek száma, a Bundesliga bajnokság nyertese, vagy teniszben a Grand Slam torna győzteseinek sorrendje – illetve számtalan egyéb, sporthoz köthető vagy sporton kívüli eseményre is köthetünk fogadást.

A sportfogadási oldalak minden fogadható eseményhez megadnak egy bizonyos odds (ejtsd: odsz vagy occ) értéket, ami egy olyan szorzó, amely megmutatja, hogy az esemény sikeressége esetén hány szoros kifizetést kapunk. Ha például megteszünk egy olyan eseményt, amelynek egyszeres a szorzója, akkor pontosan ugyanazt a pénzt kapjuk vissza, amit be fizettünk – ez ugyebár nem tűnik túl nagy biznisznek. De hogy mondjunk egy ellenpéldát is: az amerikai elnökválasztás esetében annak szorzója, hogy a két elnökjelölt helyett valamelyik alelnök jelölt lesz a következő elnök, 100 feletti szorzóval forog (jelen cikk írásakor).

Természetesen a fogadóirodák e szorzók kiszámítására a valószínűség számítás csínját-bínját felvonultatják, így biztosak lehetünk abban, hogy ők ritkán veszítenek. Ugyanakkor ez egyáltalán nem jelenti, hogy ne nyerhetnénk mi is. A továbbiakban megnézzük azt a folyamatot, hogyan is indulhat el egy sportfogadás, hol érdemes azt megtenni, és milyen taktikákat érdemes követni ahhoz, hogy biztos nyerhess.

A sportfogadás folyamata

A legjobb fogadóiroda az, amelyik megbízható, foglalkozik olyan sportágakkal, amelyekre mi is kivetnénk hálónkat, könnyű és gyors a regisztráció, valamint az egyenlegfeltöltés. Közel két tucat olyan sportfogadó site létezik, amelyik hazánkban is elérhető, és eleget tesz a fenti feltételeknek. A fogadóirodák listáját itt találod, de nézzük is meg, milyen konkrét lépésekből áll a folyamat, például a TippMixPro, a magyar fogadóiroda felületén.

A Szerencsejáték Zrt. által alapított, vadiúj cég honlapjára érve először regisztrálnod kell majd. Ehhez szükséged lesz személyi igazolványodra és a lakcím kártyádra is, amelyet egy – a külföldi versenytársakhoz képest hosszabb ideig tartó – folyamat során kell majd hitelesíttetned. Ha ezzel megvagy, és a rendszer elfogadta a jelentkezésedet, hiszen beigazolódott, hogy elmúltál 18 éves, akkor nincsen más teendőd, mint feltölteni az egyenlegedet.

Magyarországon a legnépszerűbb pénzküldési módszerek a bankkártyás vagy utalásos feltöltés, illetve a különböző e-pénztárcák, mint a PayPal vagy a Skrill. A TippMixPro emellett a Magyar Telekom segítségével mobiltelefonos számlád terhére való egyenlegfeltöltést is kínál. Akármelyiket is választod, kezdetben érdemes a nagyobb téteket kerülnöd.

A sikeres sportfogadás online térben

A lottóval ellentétben a sportfogadás megnyeréséhez vezető út sok tapasztalatot, tudást, szerencsét, és megfelelő adminisztrációt is igényel, így most azt nézzük meg, hogy pontosan ezeknek milyen kombinációjára lesz szükséged, ahhoz, hogy megnöveld a bevételedet.

Kezdőként érdemes az első néhány meccset tét nélkül fogadni. Egyes oldalakon belül lesz is erre lehetőséged, de a legegyszerűbb, ha egy táblázatban vezeted mire és milyen téteket tettél volna. Képzelj el egy olyan összeget, amelynek elvesztése nem zavarná meg a jelenlegi életviteledet. A legprofibbak a mindenkori fizetésük 2-5%-át teszik kockára, amelynél többet neked sem javaslunk. Ezt a képzeletbeli összeget most írd be egy táblázatba és lépj be a magyar fogadóiroda honlapjára. Ha van olyan sportág, amelyet személyesen is próbáltál már, esetleg jó vagy az elméletben, akkor lesd meg, melyik mérkőzésekre lehet éppen fogadni.

Az oddsok alapján látni fogod, hogy a fogadóiroda szerint kinek a nyerése valószínűbb (minél alacsonyabb az odds, annál nagyobb az esély). Írd be a táblázatba, hogy mely meccsekre fogadnál és várd meg az eredményeket. Érdemes így gyakorolni és megérezni a lehetőséget, ugyanis komoly stressz forrás is lehet a kockázattal járó teher. A profi játékosok pontosan ezért nem szoktak olyan meccsekre fogadni, ahol bármelyik csapatnak is szurkolnak – sőt akad, aki mindkettőt megteszi, hogy bármelyik nyerjen is, neki se legyen rossz vége.

A pénzügyi világból ellesett taktika a fogadások diverzifikációja, amelynek során több, különböző sportágat is megjátszunk. A mögöttes gondolat az, hogy a feltenni szándékozott pénz nagyobb hányadát (akár 70-80%-át) “biztosra” tesszük fel, azaz a legkisebb kockázatú eseményekre – de mindenképpen többre. És csak a maradék pénzt használjuk fel a kockázatosabb fogadásokhoz.

Jó példa lehet erre, ha a labdarúgás favoritjaira tesszük fel a pénzünk nagyobb részét, míg a frissen elérhetővé vált esportokra (Counter Strike: GO, Starcraft vagy Overwatch) pedig csak egy kis hányadot tartalékolunk. Bár a fentiekben a TippMixPro volt a példa, a legjobb fogadóiroda számunkra bármelyik lehet, ahol a legtöbb a bónusz és fogadhatunk a kedvenc sportunkra.

Ne hagyd ki ezt a lehetőséget az izgalmas játékra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here