A legfiatalabb gólszerzők a Budaörsi SC-ben

0
69

Ezúttal azokat a játékosokat gyűjtöttük össze, akik 20 éves koruk előtt a kapuba tudtak találni a Budaörs labdarúgócsapatában.

Budaörs egy jó hely a fiatal játékosok számára, a csapat a 2014/15-ös idényben megnyerte az NB III-as bajnokságot, és ezzel hét évre bekerült az NB II-es mezőnybe, ahonnan az idén sajnos kiesett. Ami azonban nem cáfolja, hogy jó hely a fiatal labdarúgóknak, hiszen az utóbbi hét évben számtalan olyan játékos volt a csapatnál, aki 20 éves kora előtt a kapuba talált a bajnokságban.

A listát Halmai Ádám vezeti, aki egyébként az 57-szeres magyar válogatott Halmai Gábornak a fia. A jobb szélsőként játszó, idén nyáron a Soroksárba igazoló játékos, 2019. október 27-én 18 évesen 3 hónaposan és 10 naposan talált be épp a Soroksár kapujába egy 3-0-ra megnyert bajnokin. Halmai Pethő Bencétől vette át a vezetést, akire 1 hónapot tudott ráverni. Pethő pár nappal múlt 18 éves és 4 hónapos, amikor 2017 márciusában a Cigánd ellen tudott pontot menteni a csapatának a rabona vélemények oldal szerint.

Rajtuk kívül még három olyan labdarúgó is akad, aki a 19 évet sem töltötte be, amikor betalált a Budaörsben, a harmadik helyen Szabó Bálint következik, őt Deli Márió követi, az utolsó 19 év alatt az NB 1-ből is már jól ismert Hegedűs János. Hegedűs Budaörsön kezdett el futballozni, majd Szombathelyre került az Illés Akadémiára, de mielőtt bemutatkozhatott volna a Haladásban, a 2015/16-os szezonra kölcsönadták a Budaörsnek, ahol belső védő létére már a szezon legelején, 2015 augusztusában a kapuba talált, mindössze 18 évesen és 10 hónaposan. Ráadásul a 65. percben egy győztes gólt szerzett ezzel és így 3-2-re legyőzték a Szolnoki MÁV csapatát. Hegedűs azóta már megfordult a Puskás Akadémiában, 2020 óta pedig a DVTK játékosa.

További ismertebb nevek is feltűnnek a budaörsi fiatal gólszerzők táborában, a lista 6. helyén például az MTK alapembere, a sokszoros utánpótlás-válogatott Palincsár Martin található, aki egy félévet töltött el Budaörsön kölcsönben és szintén győztes gól fűzödik a nevéhez 19 évesen és 1 hónaposan, a Dorog elleni találkozón állította be a 2-1-es végeredményt a 80. percben.
A 8. helyen Zsóri Dániel következik, akinek a Puskás-díjas ollózós góljára mindenki emlékszik. Zsóri se volt sokkal több mint 19 éves 3 hónapos és ő is szintén győztes góllal nyitott, a Vác ellen 1-0-ra diadalmaskodott a Budaörs még 2020-ban. Zsóri jelenleg szintén az MTK-ban futballozik.

Összesen egyébként 14 olyan labdarúgó van, aki az utóbbi hét évben 20 éves kora előtt szerzett gólt a Budaörsi SC-ben.

Írta:Galambos Dániel

Fotók: bsc1924.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here