A Kőszikla Gyülekezet “cipősdobozai” jó helyekre kerültek

0
756

A számok önmagukért beszélnek, tudják ezt a Kőszikla Gyülekezetben is. Sokan közülük közgazdászok, cégvezetők, marketingesek, tanárok stb.m ugyanolyan elfoglalt emberek, mint mások, csak éppen hisznek Istenben, és gyakorolják a hitüket. Akik pontosan tudják, hogy legyen bárki – alapítvány, cég, magánember vagy akár egyház – az adományozó, az átláthatóság sokkal többet ér, mint a fennkölten megírt szavak a jó cselekedetekről. Továbbá igen fontos, hogy odafigyeljünk arra, mit vár el tőlünk a környezetünk, jelen esetben  Budaörs, hiszen a gyülekezet ebben a városban tevékenykedik. Évek óta visszatérő kérdés volt a település lakóitól, hogy a karácsony előtti “cipősdoboz” akciónkkal miért „csak” az Árpád utcai iskolai tagozat gyerekeit támogatjuk a helyiek közül, és miért jelentenek “többet” a messze élő kárpátaljaiak, mint további budaörsiek. Mindezt átgondolva a Kőszikla Gyülekezet 2018-ban átalakította jótékonysági  akcióját, ami számok nyelvén így fejezhető ki: 5 helyszín, 220 “cipősdoboz”, csaknem 1 millió forint értékű ajándék.

S ahol szétosztottuk: továbbra is a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Árpád utcai tagozatában, újonnan a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon budaörsi és törökbálinti lakásotthonaiban és a kárpátaljai, kígyósi napköziben. Továbbá száz gyermeknek küldtünk “cipősdobozokat” az akció elindítójához és fő szervezőjéhez a Baptista Szeretetszolgálathoz, ahonnan  57 104 doboznyi ajándékot kézbesítettek tavaly decemberben a rászoruló gyerekeknek.

Ahogyan a Baptista Szeretetszolgálat, úgy a Budaörsi Kőszikla Baptista Gyülekezet is egyrészt a saját tagjainak felajánlásaiból, továbbá másoktól, mi itt főleg Budaörs lakosaitól összegyűjtött támogatásokból tudta a kétszázhúsz doboznyi ajándékot összeállítani. A dobozok mindegyike új és kifogástalan állapotú apró játékokat, kisebb meleg ruhaholmikat, tisztálkodási szereket, némi édességet és papír-írószereket tartalmaztak, amiket csaknem negyven kicsi és nagy kősziklás állított össze egy hangulatos adventi program keretében és a csinos csomagolás is az munkájukat dicsérte.

A budaörsi Kőszikla Gyülekezet ezúton köszöni az adományozók hozzájárulását, és nyitott ajtókkal várja minden vasárnap azokat, akik kíváncsiak rá, hogy milyen egy fiatalos, lelkes gyülekezet tagjának lenni.

A cím: Terrapark Liget utca 3/2. További információ: www.kosziklagyulekezet.hu