A jó fogorvos érti a szakmáját és türelmes

0
517

A fogorvos szó hallatán sokunknak borsódzik a háta, viszont vannak kivételek. Hogy mi a titok? Csupán annyi, hogy meg kell találni azt a fogorvost, akinek a kezei között biztonságban érezzük magunkat. A fővárosban és vonzáskörzetében nagyon sok lehetőség közül választhatunk. Mit érdemes figyelembe venni, amikor valakire rábízzuk a fogainkat?

A legfontosabb, hogy bízzunk meg a szakértelmében, továbbá, hogy türelemmel és empátiával kezeljen bennünket. Emellett adjon részletes tájékoztatást, hogy mit, miért csinál, hogy ne maradjanak megválaszolatlan kérdések. A jó fogorvos személyre szabott megoldást nyújt, amely gyakran túlmutat a páciens elvárásain.

Ma már a fogorvosok is különböző szakterületekre specializálódnak, fogpótlás, esztétikai fogászat, fogszabályozás stb., tehát fontos, hogy ahhoz forduljunk, aki valóban érti a dolgát. Például fogpótlás esetén keressünk tapasztalt implantológust. Ugyanakkor nem elég csak a szakterületre koncentrálni, figyelembe kell venni azt is, hogy milyen további választási lehetőségeink vannak. Például az esztétikai fogászat esetében nagyon nem mindegy, hogy fémmentes cirkónium korona, préskerámia vagy fémkerámia kerül-e a szájüregünkbe.

Egy jó fogorvos tehát: mindig a páciensei érdekeit tartja szem előtt, részletes tájékoztatást és személyre szabott kezelést nyújt, és érdemes olyanhoz fordulni, akinek szűkebb szakterülete megegyezik a panaszainkkal.

Írta: Galambos Dániel

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here