A Csillagfürt nyerte a budaörsi ovisok olimpiáját

0
1933

Öt sorverseny, rengeteg 5-6 éves kisgyerek és érdekes, három és négyes csoportokban végzett ügyességi feladatok jellemezték ma a 14. budaörsi ovis olimpiát a Kesjár iskolában, amit Wittinghoff Tamás polgármester nyitott meg, bár neki az első versenyszám után el kellett sietnie. Így a győztes csapatoknak az érmeket – minden résztvevő gyereknek jutott belőle! -, Karsainé Kovács Judit, a városháza néhány hete nyugdíjba vonult oktatási szakértője adta át.

A város szinte összes óvodája képviseltette magát, azaz 11. A sorrendnek (1. Csillagfürt, 2. Pagony, 3. Kincskereső, továbbá Mindszenty, Kamaraerdei, Zippel-Zappel, Rózsa ovi, Mákszem, Csicsergő, Holdfény és Vitamini) végül is csak szimbolikus jelentősége van, a lényeg, hogy a nagycsoportosokból álló csapatok, 6-6 gyerek egy-egy óvodából, jól érezték magukat.

Az ovis olimpiát a Kesjár Csaba Általános Iskola találta ki, akkor, amikor az iskola még a testnevelés tagozatát hangsúlyozta és így igyekeztek az intézményt vonzóvá tenni a leendő elsősöknek. Az óvodák minden évben előre megkapják a feladatsorokat, hogy a gyerekek gyakorolhassanak. Vannak, akik komolyabban veszik a felkészülést és évek óta az első helyeken teljesítenek, de a többségnek tényleg „csak” a részvétel a fontos.

Ezen a napon délután kettőtől a Kesjár iskola szinte valamennyi munkatársa a versenyen vett részt, szervezett, időt mért, eligazított, illetve szurkolt. S az óvodapedagógusokon kívül természetesen a résztvevő gyerekek szülei is ott lehettek.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here