Görög kultúrát is tanultak a héten a gyerekek a Csiki táborban

0
1155

Az utolsó előtti táborozós hét ért tegnap véget a Csiki Pihenőkertben, ahol péntek délután ezúttal is a hat tábor résztvevői mutatták be újonnan szerzett tudományukat az érdeklődő szülőknek. A július 30. és augusztus 3. között megrendezett táborok a Csillagok háborúja, a társasjátékok, a barkácsolás, a görög kultúra, a természetismeret és a kicsiknek a Disney hercegnők jegyében zajlottak.

Az időjárásra nem lehetett panasza a héten a Csiki Pihenőben táborozóknak, hiszen még a nagy hőséget is tompítják az árnyas fák és árnyékot adnak az épületek is, így semmi nem akadályozta az egyes tematika köré épülő csoportok heti munkáját. Péntek délután a favár színpadán mutatták be műsorukat az óvodások és a sci-fi tábor résztvevői, a többi csoport tevékenységét bemutató kiállításokat pedig a foglalkozások helyszínén rendezték be.

„Zeusz Tavernájában” görög ételeket készítettek a gyerekek a látogatók számára is és Angelidis Vasilis vezetésével görög táncot és éneket tanultak, a zenész véleménye szerint „szuper tehetségesen”. S hogy mivel töltötték az időt a „Nyerők vagyunk!” – logikai és társasjáték táborban? Például olyan játékokkal, mint a Rubik kocka vagy az ördöglakat, de saját kezűleg is készítettek közösen asztalnyi méretű társasjátékot.

S hogy miből áll a Nyerők vagyunk! – logikai és társasjáték néven nevezett tábor? Természetesen olyan logikai készséget igénylő játékokkal, mint a Rubik kocka vagy az ördöglakat, de készítettek közösen, saját kezűleg asztalnyi méretű társast is és a szabadban játszható malmot.

Sokat kirándultak és gyarapították tudásukat „Vadvilági felfedezőutakon” a természetismereti és állatvédő tábor tagjai, akik számára talán a nagyítóüveges rovarvizsgáló megtöltése, a tücskök-bogarak nézegetése jelentette a legszórakoztatóbb programot, amelyhez lepkeháló is rendelkezésükre állt.

Előadásukból kiviláglott, hogy a gyerekek nagyon élvezték a Csillagok háborúja téma köré szervezett tábort, és nem csak fiúkból állt a csoport, ahogy az Ezermester műhelyé sem. Az utóbbiak a modellezős játékokon kívül a komoly barkácsolásig mindenfélét kipróbálhattak, ami egy ezermester tudástárába. beletartozik.  Többek között a modellvasúthoz készítettek terepasztalt, és Mester Edit táborvezető arra hívta fel a bemutatón a figyelmünket, hogy a tábort díszítő új feliratot is faragtak közösen, kézi vésővel.

S természetesen minden táborban sokat mozogtak, a játszótéren és a sportpályákon, a hatalmas mezőn, és a kánikulai héten a medence sem maradt kihasználatlan.

A tavaly megteremtett hagyománynak megfelelően pedig most is minden táborozó gyerek festett egy-egy csempét, melyet a főépület falán fognak elhelyezni.

Fotó: Csiki Pihenőkert Facebook oldala

A Csiki Pihenőkertben a vakáció teljes ideje alatt, tehát június 18-tól augusztus 10-ig 46 féle tábor közül lehetett választani és ezekre a helyek már májusban elkeltek, így utána már csak lemondás esetén fogadtak újabb jelentkezőket. Jövő héten kezdődik hát az utolsó csoportok számára az élmények sokasága.

Kapcsolódó beszámolónk ITT olvasható.

Bővebben a Csiki táborokról ITT és további képek és videók ITT.

Hogyan válasszunk tábort? Erről ITT írunk.