A budaörsi rendelőintézet újabb járványügyi intézkedéseket vezetett be

0
1973
  • Leáll az egynapos sebészet, az elektív (tervezhető) műtéteket elhalasztják.
  • A járóbeteg-ellátásba bejelentkezett betegekkel az intézmény egyeztet.
  • A 65 év feletti orvosok kiesése miatt változások várhatók a szakrendelések megszervezésében.
  • A rendelő épületébe lépők kötelező ellenőrzésen esnek át.
  • Koronavírus-megbetegedés gyanújával a szakrendelőt felkeresni továbbra is tilos.
  • Az aktuális változásokról a betegirányítás ad tájékoztatást telefonon.

Az emberi erőforrások minisztere 2020. március 16-i rendelkezésével az orvosi gárda és az ellátó személyzet 65 évnél idősebb tagjait a közvetlen betegellátásból a veszélyeztetett korcsoport védelmében kivonta. Ennek nyomán a Budaörsi Egészségügyi Központ 2020. március 17., keddtől újabb intézkedéseket vezetett be a koronavírus-világjárvánnyal összefüggésben.

Az intézmény Egynapos Sebészeti Részlege az elektív (tervezhető) sebészeti beavatkozások elvégzését határozatlan időre felfüggesztette. Az érintett páciensek értesítést kapnak műtétjük elhalasztásáról.

A járóbeteg-ellátást illetően az intézet azt kéri, a szakrendeléseken személyesen csak azok jelenjenek meg, akiknek a sürgős ellátása – életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében – feltétlenül szükséges. Az előjegyzett időponttal rendelkező betegekkel a vizsgálat szükségességéről az intézmény telefonon egyeztet.

A Kossuth Lajos utcai épület főbejáratnál ellenőrző pont létesült, ahol a belépők testhőmérséklet-ellenőrzésen és kézfertőtlenítésen, valamint – kizárólag indokolt esetben – ellenőrzőlistán alapuló kikérdezésen esnek át. Az intézkedés célja a koronavírus-fertőzés gyanújának kizárása. Az épület többi bejárata zárva lesz.

A Budaörsi Egészségügy Központban működő 24 órás sürgősségi ügyelet továbbra is fogadja a rászorulókat, telefonszáma +36 23 440 020.

A rendelőintézet ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy koronavírus-megbetegedés gyanújával a szakrendelőben megjelenni (illetve más közösségi térbe menni) SZIGORÚAN TILOS. Aki a fertőzés tüneteit észleli magán, háziorvosánál, vagy ha ő nem elérhető, a 24 órás sürgősségi ügyeleten jelentkezzen TELEFONON. A hozzáértő ellátó személyzet ellenőrző kérdéssorral állapítja meg, alapos-e a gyanú, és ha igen, az Országos Mentőszolgálathoz irányítja a pácienst. A Budaörsi Egészségügyi Központban koronavírus-teszt elvégzésére nincs mód!

Az elmaradó szakrendelésekről, az időpontváltozásokról a betegirányításnál kell érdeklődni a +36 23 445 480-as vagy +36 23 445 481-es telefonszámon. A járvány fejleményeiről továbbra is a koronavirus.gov.hu webcímen lehet friss információkhoz jutni.

A járvány leküzdése érdekében a Budaörsi Egészségügyi Központ az érintettek teljes körű együttműködésére számít, kéri a fentiek tudomásul vételét és betartását.

Kapcsolódó cikkünk: https://budaorsinaplo.hu/a-budaorsi-egeszsegugyi-kozpont-a-koronavirusrol/