A Budaörsi Pro Musica Kórus a Mesenincs Óvoda Alapítványa javára gyűjtést szervez

0
742

Már-már nyári napsütés és forróság áradt szét október 26-án szombat délután mindenütt Budapesten. Szinte megváltás volt belépni a gótikus stílusban épült Újpesti Egek Királynéja Római Katolikus Főplébánia templom falai közé.

A megnyugtató hűvös hőmérséklet viszont rövid idő alatt átforrósodott s ontotta a meleget a benti hideg falakra annak függvényében mit és hogyan szólaltattak meg a főpróbára felsorakozó énekkarok az előadásra szánt kórusművek közül.  

A Tungsram Kodály Zoltán Férfikar  –  hihetetlen –  116 éves fennállása adta az apropóját a négy kórus találkozójának.

Kodály hazájában jó kimondani, ilyen hosszú időszak létezik egy kórus fennmaradásának, működésének, támogatásának.  Bár a 116 év csak utalás a közös munka létére, a férfikar átlag életkora 35 év körüli, a produkciójuk kiváló szólistájuk Pálinkás László és remek összeállításuk méltán dicsérte karnagyuk Pálinkás Péter munkáját. Az ünneplő kórus mellett alkalom volt női kari hangzásban is gyönyörködni az Intervox Női kar Sátoraljaújhelyről Majorosné Hódossy Ilona vezényletével, a Gaudium Kórus Tárnokról Szinyéri Judit irányításával vegyeskari művek előadásával nagyon szép zenei élményhez juttatta a hallgatóságot.

Végezetül a Budaörsi Pro Musica Kórus (vegyeskar) Tóth Csaba karnagy vezényletével zárta a sort a kórusok éneklésében. Az előadásuk során két tehetséges karnagy, akik egyben a Pro Musica Kórus munkáját éneklésükkel is segítik  Óhidiné Pál Judit és Murvai Dénes vezényelt egy-egy művet.

Így lesz ez a közelgő koncertjük alkalmával is, ahol az idén 35 éves Pro Musica  kórus  egy nemes feladatot  felvállalva, a budaörsi Mesenincs Óvoda Alapítványa javára gyűjtést szervez.

 A hangversenyre 2019. november 10. vasárnap este 18.00 órai kezdettel kerül sor a budaörsi városháza dísztermében.

Közreműködik a Semmelweis Kamarazenekar, műsoruk: Alessandro Marcello: d-moll oboaverseny, vezényel Tardy László Liszt- és Magyar Örökség-díjas Karnagy, szólista Bertalan Ákos.

 Az est háziasszonya: Zahorán Adrienne.

Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere köszönti a megjelenteket.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk erre az alkalomra.    

Írta: Bodor Éva