A Budaörsi Olvasókör tagjai egész évben jótékonysági tevékenységet is végeztek

0
429

Olvasóink év közben is nyomon követhették a Budaörsi Olvasókör tevékenységét, de aki eddig nem kísérte figyelemmel, íme egy összegfoglaló 2020-ról. A járvány miatt az általuk szervezett tartalmas beszélgetések átkerültek az online térbe, és a civilszervezet tagjaik folyamatosan jótékonysági tevékenységet is végeztek.

A Budaörsi Olvasókör 2015 óta folyamatosan működik, minden hónapban találkozunk, és egyre több emberhez tudjuk eljuttatni a közösségi kultúra elemeit. Egyre több ember vesz részt közösségi életünkben.

A járvány 2020-ban rányomta bélyegét a művészeti-tudományos és közéleti témájú beszélgetéseinkre: csökkent a személyes találkozók száma és átálltunk az internetes-videós találkozók szervezésére.

Januárban Horváth István diplomata, volt bonni és bécsi nagykövet volt a vendégünk, aki a rendszerváltás külpolitikai feltételeiről beszélgetett velünk. Februárban Kárpáti János külpolitikai szakújságíró volt a vendégünk, akivel az Európai Unió aktuális problémáiról beszélgethettünk. Március 15-én virtuálisan megkoszorúztuk a budaörsi Kossuth szobrot. A Budaörsi Távolvasókör keretében találkoztunk áprilisban Spiró Györggyel és májusban Bokros Lajossal. Májusban elmaradt A Sárkányhajó Fesztivál is. Júniusban Dés László zeneszerző volt a vendégünk az internet útján. Júliusban Székesfehérváron voltunk a helyi olvasókör vendégei, majd a belváros nevezetességeit tekintettük meg. Augusztusban Budapesten a Wekerle munkás-lakótelepet néztük meg Szunyogh Szabolcs vezetésével. Szeptemberben a járvány második hulláma miatt az interneten keresztül beszélgettünk Komáromi Zoltán háziorvossal az egészségügyi rendszer működéséről. Októberben Göncz Árpád emlékestet rendeztünk az interneten. Novemberben Markó Béla költővel és politikussal beszélgettünk versekről, a határon inneni és túli magyarok életéről. Decemberben Kéri László jogász és politológus összegezte számunkra a 2020. év társadalmi, gazdasági és politikai eseményeit.

Köszönjük vendégeinknek, hogy eljöttek a Budaörsi Olvasókörbe!

A Budaörsi Olvasókör tagjai jótékonysági tevékenységet is végeznek. Minden hónap utolsó vasárnapján 140 adag ételt főzünk rászorult családoknak, támogattuk természetbeni adományokkal az Oltalom Karitatív Egyesületet és a FreeSzFE-t. Részt veszünk az Olvassunk és Főzzünk! mozgalomban (és ITT is írtunk erről, és ITT is), és adományokat gyűjtünk a Dankó utcában  épülő 500 adagos főzőhely megépítésben.

Köszönjük a Budaörsi Olvasókör tagjainak az önkéntes munkát és az adományokat!

Köszönjük támogatóinknak a segítő kezet!

Írta: Kiss katalin és Tóth Zoltán

Cikkeink az Olvasókörről: ITT érhetők el.

Fotó: archív

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here