A Budaörsi Csicsergő Óvoda Rózsa Utcai Tagóvodája nyerte a Cseppke Ovi Rajzpályázatot

0
890

A Víz Világnapja alkalmából kihirdették a Magyar Vöröskereszt és a BWT vízszűrő kancsók hazai forgalmazója által kiírt Cseppke Ovi Program rajzpályázat nyerteseit, ahol az előkelő első helyért járó nyereményeket a Budaörsi Csicsergő Óvoda Rózsa Utcai Tagóvodájának képviselői március 30-án vehették át. 

A Cseppke Ovi Programot 2016-ban indította a Magyar Vöröskereszt és a BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsók hazai forgalmazója azzal a céllal, hogy játékos formában hívja fel a gyerekek és szüleik figyelmét a vizeink védelmére, valamint a tudatos és rendszeres vízfogyasztás fontosságára, hiszen a minőségi vízfogyasztás már gyerekkortól kezdve kiemelt fontosságú. Óvodás korban a minimális folyadék szükséglet 940 ml, ezért fontos, hogy a nap folyamán akár otthon, akár az óvodában gondoskodjunk a kicsik megfelelő folyadék utánpótlásról.

A Magyar Vöröskereszt és a BWT által indított kampány első állomásaként Nádasi-Ozsvár Andrea meseíró Gréta és a Vízitündér című meséjét ismerhették meg az ovisok. A történetet, amely játékos formában mutatta meg a vízivás és a vizek védelmének fontosságát, Görög Zita, a BWT Víz nagykövete mesélte el a kisgyerekeknek. A mesevideó online itt érthető el: http://www.cseppkeovi.hu/mese

Ezt követően a vállalat és a Magyar Vöröskereszt egy rajzpályázatot hirdetett az óvodák számára, amelynek célja, hogy a gyerekek kreatív, rajzos formában dolgozzák fel a Gréta és a Víz-tündérek című mesét, és így megmutassák, miért fontos számukra a rendszeres vízfogyasztás.

A Víz Világnapján, azaz március 22-én hirdették ki a pályázat nyerteseit. Több mint 60 beérkezett pályamű közül egy 3 főből álló zsűri (a pályázat kiírói és Görög Zita), valamint a közönség szavazatai döntötték el, mely 10 intézmény az, amelynek összes csoportja 1 db BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsót és összesen 4 hónapra elegendő vízszűrőbetét nyer.

A nyertes óvodák:

1. helyezett: Budaörsi Csicsergő Óvoda Rózsa Utcai Tagóvoda

2. helyezett: Balmazújvárosi Református Általános Iskola és Óvoda

3. helyezett: Beremendi Napsugár Óvoda

Legtöbb közönség szavazatott kapott alkotás:

Takácsi Bóbita Óvoda

További díjazott óvodák:

XIII. kerületi Önkormányzati Egyesített Óvoda Mesekert Tagóvodája

Törökbálinti Bóbita Óvoda 

Érdi Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda

II. kerület Virág Árok Óvoda

Martonvásári Brunszvik Teréz Óvoda

Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda

„Fontos, hogy a gyerekek már a lehető legkorábban felismerjék a vízfogyasztás fontosságát. A Cseppke Ovi Programunk jóvoltából idén 10 óvoda összes lurkója magnéziummal dúsított vizet ihat, ami hozzájárulhat a kiegyensúlyozottságukhoz, így fókuszálhatnak az önfeledt játékra.” – szögezte le Petró Vera, a BWT értékesítési igazgatója.

BWT-ről

A BWT Hungária Kft. ‒ a BWT csoport leányvállalataként ‒ az 1990-es évek eleje óta tekinti szívügyének a hazai lakosság és a termelőszektor vízigényének kielégítését. Itthon jelenleg több mint 40, világszerte 3300-nál is több munkatárs tevékenykedik elhivatottan azért, hogy a legkorszerűbb vízkezelő technikákkal tovább javítsa a lakosság életminőségét, még több élvezetet csempésszen a hétköznapokba és fenntartható módon kezelje legfontosabb természeti kincsünket, a vizet. Felelősségteljes hozzáállását jól tükrözi a vállalat szlogenje: BWT – For you and Planet Blue. 

A BWT olyan egyedülállóan innovatív, megbízható, magas minőségű és környezetbarát vízkezelő berendezéseket fejleszt és forgalmaz, amelyek hozzájárulnak hogy kényelmes, biztonságos és élvezeteseb legyen a vízzel való érintkezés, a hétköznapokban, legyen szó vízivásról, kávézásról, fürdésről, szépségápolásról, takarításról, főzésről, fűtésről. A BWT szakértő csapata tudja a választ a vízkezeléssel kapcsolatos kérdésekre. www.bwtviz.hu

{gallery}cseppke{/gallery}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here