A BTG távhő üzemének közleménye a füstről

0
166
Budaörs, 2010-09-14 Városképek a BTG-nek. A lakótelep hőközpontja

“Az égőfejeket szakszerviz vizsgálja át, és állítja be a megfelelő értékre. Az utolsó füstgáz mérésünk 2020 december 12-én történt. A mért  értékek határértéken belül voltak”  – tette közzé honlapján tegnap a BTG Kft., a budaörsi távhő üzemről.

Tisztelt Fogyasztók!

Budaörs, 2010-09-14  A lakótelep hőközpontja

A BTG Nonprofit Kft. Budaörsi távhő üzemének Bretzfeld utcai telephelyén tapasztalt füstgázkibocsátással kapcsolatosan érkezett bejelentések tisztázása céljából az alábbi tájékoztatást adjuk.

A Bretzfeld utcai hőtermelő központ, bár nem mai konstrukció, mégis a legtisztább, és környezetvédelmi szempontból a legkíméletesebb módon hasznosítja a földgázt.

A földgáz elégetésénél a legnagyobb mennyiségben vízgőz keletkezik.

Ismerve a távhőüzem 0 és -5 C⁰ közötti teljesítményét, kiszámíthatjuk, hogy a kéményeken ilyenkor, óránként megközelítőleg 20-25 m³ vizet engedünk ki ártalmatlan gőz formájában.

Hideg időben ennek a látványos kiáramlását és gyors kondenzációját tapasztalják a járókelők.

A problémát a gáz égetésénél inkább a nem látható (színtelen) gázok jelenthetik, de ezek kibocsátási szintjét is bőven a határérték alatt tartjuk.

A távhőszolgáltatást biztosító kazánjaink az Energiafelügyelet folyamatos ellenőrzése alatt állnak.

Az égőfejeket szakszerviz vizsgálja át, és állítja be a megfelelő értékre. Az utolsó füstgáz mérésünk 2020 december 12-én történt.

A mért  értékek határértéken belül voltak.”

Forrás: BTG.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here