A BTG tájékoztatása a zöldhulladék elszállításáról

0
188

A zöldhulladék, illetve maga a hulladék elszállítása komoly probléma Budaörsön, amióta az önkormányzat cége, a BTG Kft. helyett – a tevékenység központosítása következtében – az érdi szolgáltatóhoz, az ÉTH-hoz került. A két település polgármesterei közötti egyeztetés után a tavasz óta az utcákon felhalmozódott zöldhulladékot június 19-21. között a BTG Kft. szállította el. S hogy milyen elképzelések vannak a hosszabb távú megoldásra? Erről a pandémia utáni első önkormányzati képviselő-testületi ülésen, június 30-án tudhatunk majd meg bővebbet.

Az egyszeri akcióról a BTG Kft. az alábbiakban tájékoztatott:

Zöldhulladék gyűjtés június 19-21.

A városunkban felhalmozódott zöldhulladék elszállítása érdekében társaságunk köztisztasági csoportja, június 19. és 21. között (szombaton, vasárnap és hétfőn) nagyszabású akciót bonyolított le.

Társaságunk hat járattal, multiliftes szállítójárművel, locsolóautóval és több mint 20 fővel látott neki, hogy a Budaörs családi házas övezetét alkotó 285 utcát végigjárja, és a több hete szállításra váró zöldzsákoktól, ágkötegektől, gallyhalmoktól megszabadítsa a közterületeket.

Az óriási forróságban munkatársaink az összes fellelhető zöld hulladékot begyűjtötték és elszállították, mintegy 60 tonna mennyiségben.

Június 21-én, délután 4 órára Budaörs zöldhulladék mentes övezetté vált.

Köszönet minden résztvevő kollégának a hősies helytállásért!

BTG Nonprofit Kft.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here