A Borkai ügyet és a Wittinghoffról terjesztett videót kötötte össze a helyi Fidesz

0
1207

„Győr megválasztott polgármestere Borkai Zsolt, mai nappal lemondott városvezetői tisztségéről, mert nem tudja méltó módon ellátni városának képviseletét. (…) Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere mikor teszi meg ugyanezt a lépést?”– tette fel a kérdést ma délelőtt, a városháza elé hirdetett sajtótájékoztatóján Czuczor Gergely a Fidesz budaörsi szervezetének elnöke.

Szavait mintegy 6-8, a polgármester mellett kiálló aktivista bekiabálása zavarta meg, akik azt emelték ki, hogy Wittinghoff Tamás 72 százalékkal nyert, Czuczorból az irigység beszél, és hogy a két ügy nem keverhető össze, hiszen Borkai esetében közpénz felhasználásáról is szó volt, míg a budaörsi polgármester esetében csak a magánügyét teregették ki. A fideszes politikus szerint ez kettős mérce.

A Budaörsi Napló arra kérdezett rá, hogy miként kommentálja a helyi Fidesz a tegnapi hírt, miszerint az Alkotmánybíróság érdemi vizsgálat nélkül elutasította Budaörs keresetét az egyedi, több mint kétmilliárd forintos állami elvonás megszüntetésére. Czuczor Gergely azt felelte, hogy erre a jövő szerdai képviselő-testületi ülésen kapunk tőle érdemi választ.

A sajtótájékoztató után a polgármesteri hivatal is válasz sajtóközleményt ígért az elhangzottakra, amit a FIDESZ közleménye után az alábbiakban olvashatnak.

 A Fidesz teljes közleménye

Wittinghoff Tamás vonja le a következtetéseket és mondjon le polgármesteri címéről!

Győr megválasztott polgármestere Borkai Zsolt, mai nappal lemondott városvezetői tisztségéről, mert nem tudja méltó módon ellátni városának képviseletét. Méltatlanná válásának háttérében a polgármesterről még a választási kampányban előkerült és a média által felkapott szexvideó áll. A győri polgármester nyílt levelében ezt írta:

„Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését. Ezúton bejelentem, hogy a morális helyzetre való tekintettel az alakuló közgyűlés után péntek 16 órai határidővel polgármesteri tisztségemről lemondok. Kívánom, hogy a jövőben olyan ember vegye át a székemet, aki érdemes szeretett városunk vezetésére.”

Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere mikor teszi meg ugyanezt a lépést? Mikor látja be, hogy neki is le kell vonnia a konzekvenciákat? Mikor vállalja tettéért a felelősséget?

Budaörs polgármestere morálisan és politikailag megbukott. Hazugságaival, támadó fellépésével, mesterkedéseivel sem tudja elleplezni a tényt, hogy méltatlanná vált Budaörs képviseletére.

A budaörsi Fidesz elnöksége felszólítja Wittinghoff Tamást, hogy a győri polgármester példáját követve, mondjon le polgármesteri tisztségéről! Ne hátráltassa tovább Budaörs fejlődését, a budaörsi közélet békés, demokratikus viszonyainak helyreállítását!

Kérjük a budaörsi politikai szereplőket, társadalmi és civil szervezeteket, egyházakat, hogy határozottan álljanak ki Budaörs erkölcsi megújulásáért.  Lehetetlen helyzet, hogy a szexbotrányba keveredett városvezető mutasson példát a budaörsieknek, vagy ő képviseljen bennünket ország-világ előtt. Nem hagyhatjuk, hogy az erkölcsi züllés és a polgármester méltatlan helyzetéről legyen hírhedt Budaörs! Álljunk ki közös értékeink mellett és szólítsa fel minden hasonlóan gondolkodó budaörsi Wittinghoff Tamást a lemondásra!

Budaörs polgármestere vonja le a konzekvenciákat és vállalja a győri polgármesterhez hasonlóan a felelősséget!

Budaörs, 2019. 11. 08.

Czuczor Gergely   Budaörsi Fidesz Csoport elnöke

 

Sajtóközlemény

Az önkormányzati választások október 13-án lezajlottak. A kampány majdnem egy hónapja véget ért. A budaörsiek véleményt mondtak a két polgármesterjelölt eddigi teljesítményéről. Engem nagyobb arányban választottak meg, mint öt évvel ezelőtt – a szavazatok 71,65 százalékával –, míg ellenfelem 28,35 százalékot kapott.

A budaörsi Fidesz-KDNP mégis folytatja azt a mocskos kampányt, amelyet a választók döntő többsége voksaival elítélt.  Ha eddig lettek volna kétségeink afelől, hogy kiknek az érdekében követtek el súlyos törvénysértéseket is a kampány során, akkor ezeket a kételyeket a Fidesz-KDNP mai sajtótájékoztatója végképp eloszlatta.

Az említett ügyekben büntetőeljárások vannak folyamatban.  Bízom benne, hogy a hatóságokat nem fogja befolyásolni, hogy a budaörsi Fidesz-KDNP az ügy lényegéről – a bűncselekmények elkövetéséről – igyekszik elterelni a figyelmet.

Wittinghoff Tamás