A 104,8 MHz most néma, de lesz új pályázat

0
955

Tegnap pillanatok alatt elterjedt, hogy mától elhallgat a Budaörs Rádió a megszokott 104.8 MHz-en, ám a zenét átköltöztetik az internetre és onnan sugároznak tovább. Arról azonban kevesebb szó esett, hogy volt egy másik pályázó is a Kisfalvi Péter és Roczó Zoltán nevével fémjelzett, a rádiót létrehozó és eddig üzemeltető csapat mellett.

Mégpedig a Budakörnyéki Televíziót üzemeltető cég, illetve a helyi tévé főszerkesztője és tulajdonosa Balczó Kornélia (képünkön) is pályázott. Őt kérdeztük, hogy mit olvasott ki a Médiatanács döntéséből. „Mivel mindegyikünk pályázatát alaki és nem tartalmi hiba miatt utasították el”, ez számunkra még nem teljesen lezárult történet. Hiszen sikertelennek minősítették és újra ki fogják írni a frekvenciára a pályázatot, és addigra mindenkinek lesz ideje a kapott információk szerint kijavítani az alaki hibákat – mondta a BKTV főszerkesztője.

Íme a határozat:

A Médiatanács 423/2019. (IV. 2.) számú döntése
a Budaörs 104,8 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség kereskedelmi jellegű használatára 2018. november 23-án közzétett pályázati felhívással megindított pályázati eljárás lezárása
1. A Médiatanács – tekintettel arra, hogy a Budaörs 104,8 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség kereskedelmi jellegű használatára megindított pályázati eljárásban benyújtott valamennyi pályázati ajánlat alakilag érvénytelen volt – megállapítja az Mttv. 62. § (2) bekezdése és a Pályázati Felhívás 1.11.3.2. pontja alapján, hogy az Mttv. 62. § (1) bekezdésének a) pontja szerint a pályázati eljárás eredménytelen.
2. A Médiatanács döntését a honlapján és hirdetményi úton közzéteszi.
A döntéshozatalt követően a Médiatanács felkérte a Hivatalt, hogy készítse elő a pályázati felhívás tervezetét a Budaörs 104,8 MHz médiaszolgáltatási lehetőség vonatkozásában.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here