7 ok, amiért érdemes fából készült játékokat vásárolni

0
24

A piacon rengeteg játékot lehet találni különböző színekben, kivitelben és kreatív funkciókkal. Nagyon fontos azonban, hogy olyan játékokat válasszunk, amelyek segítik a gyermek egészséges fejlődését. Ezek főleg a hagyományos fából készült változatok. Olvasd el az 5 okot, amiért érdemes fából készült játékokat választani.

A fotó forrása: 99Art / Shutterstock.com

1. Bájos designjuk még a legkisebbeket is elvarázsolja

A fából készült játékok még a legkisebbek figyelmét is felkeltik. Egyszerűek és lágy színekben készülnek, így nem hatnak zavaróan. A más anyagokból készült játékok bonyolultabb kivitelben, több funkcióval készülnek, s így elvonhatják a gyerekek figyelmét a közös játszástól. A fából készült játékok egyszerű szerkezettel és finom vonalakkal rendelkeznek.

2. Környezetbarát választás

Bár a műanyag játékok szépek és színesek, a természetben sok évbe telik, mire lebomlanak. A fából készült játék megújuló anyagokból készül, amelyek kímélik a természetet. Újrahasznosíthatóak és ellenállnak a nem túl körültekintő bánásmódnak.

3. Biztonságos a gyermekek számára

Annak köszönhetően, hogy a fa természetes anyag, a gyermekek számára is biztonságos. A fából készült játékokat egészségre ártalmatlan lakkokkal és festékekkel kezelik. Ez óriási előny olyan helyzetekben, amikor a gyermek nyalogatja vagy harapdálja a játékot. Nem tartalmaznak olyan mérgező anyagokat, amelyek káros hatással lennének a gyermek egészségére.

A fotó forrása: Natali Kuzina / Shutterstock.com

4. Öröklődnek a testvérek között

Minden szülő számára ismert, hogy a játékok egy esés vagy ütés után hasznavehetetlenné, mi több, akár veszélyessé is válnak. A fából készült játékok erősebbek és ellenállóbbak a sérülésekkel szemben. Ennek köszönhetően még a fiatalabb testvér is biztonságosan játszhat velük és a gyerekszoba díszévé is válhatnak. Ezzel kíméled a pénztárcádat és megsokszorozod a gyerekek örömét.

5. Hatással vannak a gyermek egészséges fejlődésére

Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke megfelelően fejlődne. A fából készült játékok serkentik a képzelőerőt és a kíváncsiságot, valamint fejlesztik a kreativitást. A kisebb gyermekeknél a finommotorika fejlesztésénél is besegíthetnek.

6. A fából készült játékok kellemes tapintásúak

Természetes anyagként a fa nagyon kellemes és puha tapintású. Ezáltal kíméletes a gyermekek kezéhez, ami nagyon fontos abban az időszakban, amikor még csak ismerkednek a környezetünkben fellelhető különböző felületekkel és tárgyakkal.

A fotó forrása: Rawpixel.com / Shutterstock.com

7. A fából készült játék sosem válik unalmassá

Ezen játékok gyártói gondoskodtak arról, hogy a gyerekek sose unják meg a játszást. A gyermek minden játéknál új funkciót fedez fel, ezért nagyon sokáig érdekes marad számára. Minél egyszerűbb a játék, annál tovább kutatja a gyermek. A fából készült játékok arra ösztönzik a gyerekeket, hogy hangokat találjanak ki és utánozzanak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here