5 kritérium egy jó online kaszinó kiválasztásához

0
153

Ha valaki úgy dönt, hogy online kaszinóban, vagy szerencsejáték oldalon szeretne játszani, akkor az első dolog, ami fel fog tűnni az a hatalmas választék ezen oldalakból. Bár alapvetően mindegyik ugyanaz a szolgáltatást kínálja, mégis feltűnhet, hogy vannak különbségek ezek között.

Ekkor szembesülhetünk azzal, hogy nem is olyan könnyű a választás. Cikkünkben segítséget szeretnénk nyújtani ahhoz, hogy milyen szempontok alapján érdemes választani a legjobb sportfogadási weboldalak Magyarországon listából, vagy éppen hogy mit érdemes figyelembe venni egy online kaszinó kiválasztása során. Nézzük is meg, hogy melyek azok az alapvető szempontok, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni.

Engedély és szabályozás

Ez a legfontosabb kritérium mind közül. Nem számít, hogy egy kaszinó mennyire ígéretesnek tűnik és milyen nagyszerű promóciókat kínál, ha nem megbízható és biztonságos, akkor azonnal felejtsd el. De honnan tudod, hogy egy kaszinó megbízható és biztonságos? Egy kaszinónak vagy online sportfogadási oldalnak rendelkeznie kell egy megfelelő hatóság engedélyével. Ez általában már a honlapon is fel van tüntetve. A szabályozó hatóságok ugyanis rendszeresen ellenőrzik, hogy a kaszinó betartja-e az összes vonatkozó törvényt.

Málta, Gibraltár és a Man-sziget szerencsejáték-bizottságai például különösen szigorú kritériumokkal rendelkező szabályozó hatóságoknak számítanak. Számos offshore szolgáltató is létezik, de sok játékos jobban szereti, ha a kaszinó európai engedéllyel rendelkezik. Az engedélyen kívül az online szerencsejáték oldalaknak lehetőségük van minőségi hitelesítés megszerzésére is. A legismertebb hitelesítő szerv az eCOGRA (eCommerce Online Gaming Regulation and Assurance). Ez egy független, londoni székhelyű tesztelő ügynökség, amely garantálja azt, hogy az általa auditált oldalak kiemelkedő és egyenletes minőséget biztosítanak.

Ügyfélszolgálat

A professzionális online kaszinó másik jellemzője a hatékony ügyfélszolgálat. Ennek ingyenesen elérhetőnek kell lennie, és a legjobb esetben éjjel-nappal felkereshetjük a kérdéseinkkel. Sőt, az igazán jó kaszinók magyar nyelvű ügyfélszolgálatot is biztosítanak. Alapelvárás, hogy e-mail, telefon és ideális esetben élő chat is legyen elérhető kapcsolattartási lehetőségként. Nagyon fontos, hogy megbizonyosodj arról, hogy ezek a mind rendelkezésre állnak, és hogy a számodra megfelelő időpontokban elérhető az ügyfélszolgálat. Végül is, ha problémába ütközöl, a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban szeretnél segítséget kapni, nem igaz?

Rendszeres promóciók

Ha egy népszerű online kaszinóban játszol, nyilván szeretnél nyerni is valamit. Ezért arra is figyelned kell, hogy mit kínál a kaszinó! Az online szerencsejátékok nagy előnye a földi kaszinókkal szemben, hogy bónuszokat és nagyszerű promóciókat kínálnak a játékosoknak. Ezeket mindenképpen érdemes összehasonlítani, hiszen a szó legszorosabb értelmében gazdagíthatod a játék élményedet, és sokkal nagyobb játékegyenleggel játszhatsz. De más kaszinó bónuszok, például utazási vagy tárgyi nyeremények is előfordulhatnak!

A játékosoknak szóló üdvözlő bónuszok keretében általában ingyenes pörgetéseket kapsz egy bizonyos nyerőgéphez, vagy az első befizetés összegét duplázzák meg. Néhány kaszinó heti bónuszt is kínál. Sok esetben azonban ez befizetéshez van kötve. A minimális összegek is eléggé eltérőek, ezt is érdemes figyelembe venni.

Regisztráció előtt mindig járj utána, hogy a kiválasztott kaszinó kínál-e üdvözlő bónuszt az újonnan regisztrálók számára. Ez ugyanis lehetőséget teremt arra, hogy kipróbáld a kaszinó szolgáltatásait élesben is úgy, hogy sokkal kevesebb saját pénzt kell kockáztatnod. Ezáltal nyugodt játékélményben lesz részed anélkül, hogy úgy éreznéd, hogy figyelned kell a tétekre. De természetesen ilyenkor is lehetőséged van hatalmas, többmilliós jackpotok megnyerésére.

Fontos azonban az is, hogy nézd meg, milyen feltételekkel lehet igénybe venni a bónuszt. Győződj meg arról, hogy fel lehet használni azokon a játékokon, amelyeken játszani szeretnél. A kaszinó ugyanis kizárhat bizonyos játékokat a bónuszból, ami igencsak kellemetlen lehet, ha utólag derül ki.

Széleskörű játékkínálat

Annak is fontos utánajárni, hogy milyen játékokat kínál a kaszinó. Győződj meg róla, hogy ezek neves gyártóktól származnak, és vonzó kifizetési százalékokat kínálnak, hogy érdemes legyen használni őket. A jól ismert szoftverszolgáltatók garanciát jelentenek a kiváló minőségű élő játékokra és ezáltal a szórakozásra. A nyeremények mellett ez sem elhanyagolandó a kaszinóélményben.

Fizetési feltételek és korlátozások

A jó online kaszinó egyik legfontosabb kritériuma a fizetési politika. Természetesen ki ne szeretné, hogy ha sikerül nyernie, akkor a nyereményét ki tudja váltani a kaszinóból? A fizetési irányelvek és korlátozások általában a kaszinó általános szerződési feltételeiben szerepelnek, és ha egy kaszinó nem hozza nyilvánosságra ezeket, akkor érdemes elkerülni az ottani játékot.

A fizetési feltételekből megtudhatod, hogy mennyi időbe telik, amíg a kaszinó feldolgozza a kifizetését, és hogy szükség van-e előtte a személyazonosságának ellenőrzésére.

Amit gyakran figyelmen kívül hagynak a fizetési feltételeknél, azok a kifizetési korlátozások, amelyeket egyes kaszinók előírnak. Egyes üzemeltetők korlátozzák, hogy egy játékos mennyit vehet ki a készpénz egyenlegéből egy előre meghatározott időszak alatt, például egy nap, egy hét vagy egy hónap alatt.

Vess egy pillantást a minimális kifizetési összegre is, mivel egyes kaszinókban nagyon magas minimális összegek vannak, ami nem teszi őket túl vonzóvá az alkalmi játékosok számára, akik esetleg kisebb összegeket szeretnének kifizetni.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here